Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Εμπόριο ελπίδας: Πωλούν παράνομα εισιτήρια των 50 ευρώ από Μυτιλήνη σε Ειδομένη

 
 
Εισιτήρια 'ελπίδας' για Ειδομένη εξακολουθούν να διακινούν παράνομα παραρτήματα τουριστικών πρακτορείων που άνοιξαν τους τελευταίους μήνες
 

Με εισιτήρια για Ειδομένη, που διακινούν παραρτήματα τουριστικών πρακτορείων που άνοιξαν στη Μυτιλήνη τους τελευταίους μήνες, φεύγουν για Πειραιά ακόμα και σήμερα μετανάστες και πρόσφυγες.

 

Στην πραγματικότητα δεν είναι παρά εισιτήρια «ελπίδας», που διακινούνται παράνομα από Έλληνες και ξένους -μετανάστες με άδεια παραμονής στην πλειονότητά τους, που γνωρίζοντας τη γλώσσα επικοινωνούν και πείθουν τους ανθρώπους πως μπορούν να περάσουν τα σύνορα αν φτάσουν στην Ειδομένη.

Τα εισιτήρια αυτά πουλιούνται προς 50 ευρώ το ένα και στην πραγματικότητα είναι προϊόντα απάτης και πλαστογραφίας αφού στον Πειραιά αποδεικνύεται, πως δεν είναι παρά απλά χαρτιά.

Από την άλλη μεριά, πληροφορίες αναφέρουν πως η Αστυνομία διερευνά το όλο θέμα, ενώ χθες ενημέρωσε το σύνολο των τουριστικών πρακτορείων στην πόλη της Μυτιλήνης πως δεν θα πρέπει να κόβουν εισιτήρια για λεωφορεία με κατεύθυνση την Ειδομένη. Ας σημειωθεί πως π

Πριν μέρες συνελήφθη ομάδα ξένων και Ελλήνων με την κατηγορία της άγρας πελατών, και συγκεκριμένα γιατί προωθούσαν πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν πιστοποιηθεί προς συγκεκριμένα πρακτορεία ταξιδιών.

Αυτό συνεχίζει να γίνεται και στις μέρες μας, με όσους, κυρίως πρόσφυγες από τη Συρία, αναχωρούν από το hot spot. Κι ενώ αυτό γίνεται φανερά, οι αστυνομικοί έλεγχοι, έχουν ατονήσει.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER