Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ένταση στο Μαρκόπουλο: Μπλόκο ΕΛ.ΑΣ. σε Χρυσή Αυγή που επιχείρησε κατάσβεση φωτιάς

 
 
Ένταση μεταξύ ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. και της Χ.Α. για την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς στο Μαρκόπουλο. Για "ξεφτιλισμένο ανθελληνικό κράτος" κάνει λόγο η Χρυσή Αυγή. Πώς άναψαν τα αίματα
 

Ένταση επικράτησε στο Μαρκόπουλο, όταν μέλη της Χρυσής Αυγής προσέγγισαν το σημείο, όπου η φωτιά έκαιγε σπίτια και αγροικίες, προκειμένου να βοηθήσουν στην κατάσβεσή της.

 

Η περιοχή ήταν ήδη αποκλεισμένη και η αστυνομία δεν τους επέτρεψε να προχωρήσουν πέρα από τη ζώνη ασφαλείας, καθώς υπήρχε κίνδυνος τραυματισμού λόγω των ρίψεων τον πυροσβεστικών αεροπλάνων.

Στην περιοχή προκλήθηκε ένταση, καθώς τα μέλη της Χ.Α., συνοδευόμενα από τον βουλευτή Ηλία Κασιδιάρη, δεν δέχονταν να αποχωρήσουν και επέμεναν να περάσουν το μπλόκο που είχε στηθεί από κλούβες των ΜΑΤ.

Πώς σχολιάζει το περιστατικό η Χρυσή Αυγή σε επίσημη ανακοίνωση

"Μετά την άθλια απαγόρευση της διανομής τροφίμων του Λαϊκού Συνδέσμου, το ξεφτιλισμένο ανθελληνικό κράτος ξεπέρασε πάλι κάθε όριο αθλιότητας.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρίες ΜΑΤ απαγόρευσαν στην εθελοντική ομάδα Πολιτικής Προστασίας της Χρυσής Αυγής να μεταβεί στις εστίες πυρκαγιάς του Μαρκοπούλου.

Την ώρα εκείνη ο συναγωνιστής και βουλευτής Αττικής Ηλίας Κασιδιάρης βρισκόταν στο σημείο που επιχειρούσαν οι Πυροσβεστικές Δυνάμεις μαζί με τον Περιφερειάρχη Αττικής του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος επί λέξει του είπε:

"Χρειαζόμαστε προσωπικό, φέρτε πάνω τους δικούς σας".

Η εθελοντική ομάδα πυρασφάλειας της Χρυσής Αυγής, αποτελούμενη από 100 συναγωνιστές, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και εφόδια, βρισκόταν εκείνη την ώρα αποκλεισμένη στους πρόποδες του όρους από τα ΜΑΤ.

Όπως παραδέχτηκε ο αρμόδιος αστυνομικός διευθυντής, υπήρχε ρητή εντολή από υπουργείο Προ - Πο για απαγόρευση της πρόσβασης στους Χρυσαυγίτες.

Η ξεφτιλισμένη ηγεσία του Προ - Πο προτιμούσε να καίγεται το δάσος, την ώρα που οι επίγειες δυνάμεις δεν επαρκούσαν, παρά να μετείχε στην πυρόσβεση η Χρυσή Αυγή.

Για να κατανοήσετε την ανάγκη σε προσωπικό, εκείνη την κρίσιμη ώρα ερχόταν ελικόπτερο Super Puma με πεζοπόρα τμήματα από την Πάτρα!

Περιττό να αναφέρουμε ότι εκατοντάδες πολίτες και ο δήμαρχος Μαρκοπούλου, που κινδύνευαν οι οικίες τους από τις φλόγες, απαιτούσαν επί ώρες να επιτραπεί η συμμετοχή της Χρυσής Αυγής στην πυρόσβεση", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

 
Περισσότερα: χρυσή αυγή

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER