Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Επεισόδια μπροστά από τη Βουλή με υποστηρικτές της Μονής Εσφιγμένου

 
 
Υποστηρικτές "χριστιανικών κοινοτήτων", εκ των οποίων 20 άτομα φόραγαν μπλούζες της ΑΕΚ, διαδήλωσαν στο Σύνταγμα. Ένταση με την αστυνομία όταν επιχείρησαν να ανεβάσουν πανό στη Βουλή
 

Ένταση προκλήθηκε λίγο νωρίτερα μπροστά από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όταν περίπου 100 άτομα, μέλη “χριστιανικών κοινοτήτων” όπως αυτοαποκαλούνται, εισέβαλαν στα σκαλιά της μνημείου και επιχείρησαν να κρεμάσουν πανό μπροστά από την Βουλή.

 

Οι ζηλωτές διαμαρτύρονται για τα 20 χρόνια φυλακή που επιβλήθηκαν στον μοναχό που πετούσε βόμβες μολότοφ, εναντίον αστυνομικών από την  “Μονή Εσφιγμένου” στο Άγιο Όρος.

 

Οι ταραξίες, ανάμεσά τους και κάποιοι που φορούσαν διακριτικά της ΑΕΚ και μάλιστα το πανό τους έγραφε “Original 21”, αποθήθηκαν από διμοιρίες των ΥΜΕΤ και των ΜΑΤ.

Σημειώνεται ότι στις 28 Ιανουαρίου επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 20 ετών από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης στον ηγούμενο της παλιάς Αδελφότητας της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, όπως επίσης σε έναν ακόμη μοναχό της ίδιας Αδελφότητας, οι οποίοι κρίθηκαν ένοχοι για τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν τον Ιούλιο του 2013 στο αντιπροσωπείο (κονάκι) της Μονής, στις Καρυές.

Φωτό: sooc.gr

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER