Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Επίταξη στους απεργούς του Μετρό. "Η επίταξη είναι Χούντα", απαντούν οι εργαζόμενοι

 
 
Ευθεία σύγκρουση Κυβέρνησης-απεργών του Μετρό. Απορρίφθηκε η πρόταση των εργαζομένων και αποφασίστηκε η επίταξή τους. Α. Σταματόπουλος: "Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του" (vids)
 

Δεν κάνει πίσω η κυβέρνηση απέναντι στους απεργούς του Μετρό, καθώς απέρριψε την πρόταση για σεβασμό της ΣΣΕ και διάλογο.

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, μετά από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου, δήλωσε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να προχωρήσει σε επίταξη των εργαζομένων στο Μετρό.

Ο κ. Χατζηδάκης χαρακτήρισε την πρόταση για διάλογο από πλευράς των εργαζομένων "προσχηματική" και πρόσθεσε ότι η κοινωνία δεν μπορεί να είναι όμηρος των συντεχνιών.

"Παρά τη σαφή θέση της κυβέρνησης οι συνδικαλιστές της ΣΤΑΣΥ αποφάσισαν να υιοθετήσουν αθέμιτες πρακτικές ως προς την απεργία και να μη σεβαστούν τις αποφάσεις της δικαιοσύνης. Αποτέλεσμα είναι να ταλαιπωρείται η Αθήνα και να δημιουργείται σοβαρό πρόβλημα στην οικονομική ζωή της πόλης. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορήσει και να παρακολουθεί. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο παρά να προχωρήσουμε στο μέτρο της επίταξης. Παράλληλα η δικαιοσύνη θα ακολουθήσει τον δικό της δρόμο. Ούτε η κυβέρνηση ούτε η κοινωνία θα είναι όμηροι συντεχνιακών αντιλήψεων" δήλωσε ο κ. Χατζηδάκης.

Οι εργαζόμενοι στο μετρό νωρίτερα είχαν προτείνει να σταματήσουν την απεργία, αν η κυβέρνηση σεβαστεί τη συλλογική σύμβαση μέχρι να λήξει η μετενέργεια και κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου για να υπογραφεί νέα σύμβαση.

Ανυποχώρητοι οι εργαζόμενοι

Με οργή αντέδρασαν οι απεργοί εργαζόμενοι του Μετρό, που έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς στο αμαξοστάσιο των Σεπολίων.

"Η επίταξη είναι χούντα. Ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς", απάντησαν οι εργαζόμενοι.

Όπως προσθέτει ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ Αντώνης Σταματόπουλος, "η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους".

 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι στα άλλα μέσα σταθερής τροχιάς (ΗΣΑΠ, Τραμ), αναμένεται να παρατείνουν τη στάση εργασίας τους και μετά τις 17:00 το απόγευμα.

Αναβλήθηκε για αύριο η αγωγή της ΣΤΑΣΥ ΑΕ κατά της απεργίας στο Μετρό

Αναβλήθηκε για αύριο η συζήτηση της αγωγής της ΣΤΑΣΥ ΑΕ με την οποία στρέφεται κατά των επτά Σωματείων εργαζομένων του Μετρό ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία τους.

Η συζήτηση αναβλήθηκε κατόπιν αιτήματος των συνηγόρων του "Σωματείου Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών" οι οποίοι ανέφεραν στο δικαστήριο ότι η απόφαση για επιστράτευση των απεργών δεν τους γνωστοποιήθηκε μέχρι και την εκφώνηση της απόφασης.

 
Περισσότερα: Απεργίες

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER