Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Επίθεση Υπουργείου Δικαιοσύνης στην 'πρωτοβουλία για τους 8'

 
 
"Είναι απαράδεκτο τα μέλη της «πρωτοβουλίας» να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη" αναφέρεται μεταξύ άλλων
 

"Επίθεση" στην ομάδα πρωτοβουλίας κατά της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών που έφτασαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα τους, κάνει το υπουργείο Δικαιοσύνης με ανακοίνωσή του.

 

Όπως αναφέρει, "είναι απαράδεκτο τα μέλη της «πρωτοβουλίας» να παραπληροφορούν την κοινή γνώμη ισχυριζόμενοι ότι «είναι γνωστές οι προσπάθειες της κυβέρνησης να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης», τη στιγμή μάλιστα που από το Συμβούλιο Εφετών, έχουν εκδοθεί αντίθετες αποφάσεις επί του ζητήματος της εκδόσεως και ουδεμία κυβερνητική δήλωση επί του θέματος έχει υπάρξει καθ’ όλο το χρονικό διάστημα μέχρι της εκδόσεως αμετάκλητων αποφάσεων".

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι σέβεται και εφαρμόζει τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων και πιστεύουμε ότι το ίδιο ισχύει και για τα μέλη της «πρωτοβουλίας»

Προσθέτει δε πως "η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι σέβεται και εφαρμόζει τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων και πιστεύουμε ότι το ίδιο ισχύει και για τα μέλη της «πρωτοβουλίας» πολύ περισσότερο που δια της ανακοινώσεώς τους εκδηλώνουν «τη συμπαράστασή τους στους τίμιους Έλληνες δικαστές που θα κληθούν σε λίγες μέρες να ασκήσουν το έργο τους».

Όσο άφορα την επιλογή του χώρου της εκδήλωσης, δηλαδή τα παλαιά κρατητήρια του ΕΑΤ-ΕΣΑ είναι προφανές ότι το γεγονός πως σε αυτά η ελληνική στρατιωτική χούντα βασάνιζε ανηλεώς Έλληνες αγωνιστές, μάλλον έγινε για να μην ξεχνάμε πού οδηγούν οι στρατιωτικές δικτατορίες και πώς μεταχειρίζονται οι χουντικοί τους αγωνιστές της αριστεράς και της δημοκρατίας όπου γης".

Υπενθυμίζεται ότι στην πρωτοβουλία πολιτών, μετέχουν μεταξύ άλλων ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Μανώλης Γλέζος, καθώς και συνταγματολόγοι, πανεπιστημιακοί, δικηγόροι, μηχανικοί και εκπαιδευτικοί. Σε συνέντευξη Τύπου, τα μέλη της πρωτοβουλίας τόνισαν ότι σε περίπτωση παράδοσής τους στην Τουρκία οι στρατιωτικοί κινδυνεύουν με «βασανιστήρια, ηθική, ψυχική μέχρι και φυσική εξόντωση».

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER