Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Η Αρχιεπισκοπή Αθηνών 'υιοθετεί' το hotspot της Σάμου

 
 
Η "υιοθεσία" περιλαμβάνει την πλήρη ημερήσια διατροφή των προσφύγων-μεταναστών και τη συνδρομή σε ένδυση, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα κλπ.
 

Το κέντρο ταυτοποίησης της Σάμου "υιοθετεί", σύμφωνα με οδηγίες του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της φιλανθρωπικής οργάνωσης "Αποστολή", Κωστής Δήμτσας στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ, Τέρενς Κουίκ, κατά τη συνάντησή τους την Πέμπτη.

 

Η "υιοθεσία", η οποία θα αρχίσει πολύ σύντομα, σε χρόνο που θα καθορίσει ο υπουργός για τη Μεταναστευτική Πολιτική Γιαννης Μουζάλας, θα περιλαμβάνει την πλήρη ημερήσια διατροφή προσφύγων – μεταναστών και τη συνδρομή σε ένδυση, κλινοσκεπάσματα, φάρμακα κλπ.

Επίσης η "Αποστολή" θα παραδώσει σύντομα και χιλιάδες κλίνες που θα κατανεμηθούν στα πέντε Κέντρα Ταυτοποίησης (hot-spots) των πέντε νησιών.

"Αυτήν την σκέψη την μοιράστηκε πρόσφατα ο Μακαριότατος με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, σε συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Αλλά σήμερα την ανακοινώνουμε και επίσημα", δήλωσε ο κ. Δήμτσας.

Από την πλευρά του, ο κ. Κουίκ επεσήμανε: "Με τον Γενικό Διευθυντή της «Αποστολής» και φίλο μου επί 30 χρόνια Κωστή Δήμτσα, ξεκινήσαμε με τους καλύτερους οιωνούς μια εξαιρετική συνεργασία. Συζητήσαμε πολλές δράσεις που επεξεργάζεται η Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η «Αποστολή», στην πολυτιμότατη συνεισφορά τους, στο πλευρό της Κυβέρνησης, για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Θα τις εξειδικεύουμε μία – μία και θα μπαίνουν σε εφαρμογή σε συνεννόηση με τα αρμόδια Υπουργεία".

Για το πλήρες περιεχόμενο αυτής της συνάντησης, ο Τέρενς Κουίκ ενημέρωσε αμέσως μετά τον Πρωθυπουργό, τον Υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα.

 
Περισσότερα: Πρόσφυγες

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER