Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Η Ελλάδα σε τέσσερα εξώφυλλα του TIME με μωρά προσφύγων

 
 
Πάνω από 1.000 Σύροι πρόσφυγες γέννησαν τα παιδιά τους στην Ελλάδα μέσα στο 2016 (Pics+Vid)
 

Το πέμπτο κατά σειρά επετειακό - εορταστικό τεύχος του TIME Magazine υπό τον τίτλο "The Year Ahead" θα κυκλοφορήσει τις επόμενες ημέρες με τέσσερα διαφορετικά εξώφυλλα.

 

Όλα τους απεικονίζουν ένα μικρό νεογέννητο μωράκι, που γεννήθηκε στην Ελλάδα από πρόσφυγες. Τα εξώφυλλα εντάσσονται στο ευρύτερο project του περιοδικού, που τιτλοφορείται με τη σειρά του "Finding Home".

Για τη δουλειά αυτή έχουν συνεργαστεί η Aryn Baker, η εικονολήπτρια Francesca Trianni και η φωτογράφος Lynsey Addario, για να καταγράψουν αναλυτικά το πρώτο έτος ζωής ενός προσφυγόπουλου που γεννήθηκε στη χώρα μας. Συνομίλησαν μάλιστα με τέσσερις διαφορετικές οικογένειες, την ιστορία των οποίων και καταγράφουν.

 

Όπως σημειώνει η Baker, μέσα στο 2016 πάνω από 1.000 Σύροι πρόσφυγες γέννησαν το παιδί τους στην Ελλάδα. "Τυλιγμένα σε κουβέρτες που τους δόθηκαν από δωρεές και σε χρησιμοποιημένα ρούχα, τα παιδιά αυτά θα περάσουν τουλάχιστον 12 μήνες από τη ζωή τους σε κέντρο φιλοξενίας προσφύγων, με ελάχιστη έως μηδαμινή προστασία από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες του χειμώνα, σε κρύο ή σε υψηλές θερμοκρασίες το καλοκαίρι. Βρίσκονται ανάμεσα σε διαφορετικούς κόσμους. Σε έναν κόσμο που στοιβάζονται και ομαδοποιούνται με αγνώστους και σε έναν άλλο κόσμο, αυτόν της πατρίδας των γονιών τους, που θα τη δουν μονάχα όταν ενηλικιωθούν", σημειώνει η Baker και συνεχίζει:

"Η ομάδα μας θα ακολουθήσει τους γονείς τεσσάρων παιδιών και τα ίδια τα παιδάκια για όλο το νέο έτος και θα καταγράψουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι μητέρες τους που προσπαθούν να τα μεγαλώσουν σε μέρη όπου υπάρχουν κοινόχρηστες τουαλέτες, με λίγες κουβέρτες και ρούχα, χωρίς παιχνίδια. Θα τους ακολουθήσουμε μέσα στο λαβύρινθο της προσπάθειας λήψης ασύλου αλλά και στο επόμενο ταξίδι τους, στην επόμενη χώρα που θα πάνε, όπου κι αν βρεθούν".

Οι Rahaf, Heln, Hamida και Faraj θα μεγαλώσουν 12 μήνες παρέα με το φακό του TIME, αποδεικνύοντας πως η οικογένεια και η ζωή βρίσκουν τρόπο να επιβιώσουν και να προχωρήσουν, ακόμα κι αν όλα μοιάζουν να έχουν χαθεί. Το multimedia υλικό θα δημοσιεύεται σταδιακά στον επίσημο ιστότοπο του TIME Magazine και θα μπορεί να το βρει κανείς στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας το @FindingHome.

 

Το νέο τεύχος του TIME θα κυκλοφορήσει στις 26 Δεκεμβρίου.

 
Περισσότερα: Πρόσφυγες

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network