Παρασκευή, 26 Μαίου 2017
 
 
 

Μην τα χάσετε

 

 

Κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό ανακοίνωσαν τα Σωματεία των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων

 
 
 
Ίδρυσαν τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση και ξεκινούν πανελλαδικές ένστολες κινητοποιήσεις
 

Κινητοποιήσεις ξεκινούν οι εργαζόμενοι στα Σώματα Ασφαλείας και στις Ένοπλες Δυνάμεις για το ασφαλιστικό, σύμφωνα με απόφαση που έλαβαν σήμερα στην πρώτη κοινή συνεδρίαση των διοικητικών συμβουλίων του συνδικάτου, στην ίδρυση του οποίου προχώρησαν για την διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

 

Ειδικότερα, οι συνδικαλιστές, αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν στην ίδρυση τριτοβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης και θα ακολουθήσουν κοινές πανελλαδικές ένστολες κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας και ταυτόχρονη παρουσία - συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που αποφασίζονται από άλλες κοινωνικές τάξεις και συνδικαλιστικές οργανώσεις.

Ο ακριβής τόπος και χρόνος θα ανακοινωθεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

Στην σημερινή συνεδρίαση συμμετείχαν όλες οι πανελλήνιες ενώσεις αστυνομικών, πυροσβεστών, λιμενικών και στρατιωτικών, ενώ κατόπιν προσκλήσεων τους τοποθετήθηκαν ο πρώην υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης και ο αναλογιστής Κωνσταντίνος Νικολάου.

Στην συνέχεια, τα προεδρεία των ομοσπονδιών συναντήθηκαν και ενημερώθηκαν αναλυτικά για τα θέματα που απασχολούν τους κλάδους τους από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νικου Τόσκα, του γενικού γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Νικόλαου Φράγκου και σύσσωμης της Φυσικής Ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ομοσπονδίες, ο Γιώργος Κατρούγκαλος τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν εξαιρέσεις για τους ένστολους.

«Το πατριωτικό μας καθήκον, μας καλεί να βάλουμε τέλος στην ανοχή σε πολιτικές που βάζουν ταφόπλακα στη ζωή μας», αναφέρουν στην ανακοίνωση τους τα συνδικαλιστικά Σωματεία των ενστόλων, ενώ επισημαίνουν ότι "δεν λησμονούν τις παραδοχές του νυν υπουργού Εργασίας, ως «προνομιούχου» συνομιλητή και συμβούλου μας, σε ανύποπτο χρόνο, για το δικαίωμα της απεργίας, της αποχής από δευτερεύοντα καθήκοντα κλπ." και καλούν τους εργαζομένους σε αγωνιστική ετοιμότητα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 247 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
comments powered by Disqus