Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Σαμοθράκης: Δύο μήνες χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση

 
 
Σήμα κινδύνου από τους κατοίκους και τις Αρχές της Σαμοθράκης
 

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Σαμοθράκης που μένουν από σήμερα και για δύο μήνες χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση! «Το νησί δε μπορεί να αντέξει πάνω από 4-5 μέρες» είπε στο «Εθνος» ο δήμαρχος Αθανάσιος Βίτσας. Κάθε εβδομάδα περίπου 30-35 νταλίκες με εμπορεύματα μπαίνουν στο νησί. «Αν λείψουν αυτές οι προμήθειες θα βρεθούμε σε αδιέξοδο» πρόσθεσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Γιάννης Γλήνιας.

 

Σήμα κινδύνου εκπέμπει και ο διευθυντής του κέντρου υγείας Γεννάδιος Διαμαντόπουλος για τις προμήθειες φαρμάκων και τις διακομιδές ασθενών.

Από χτες και για δύο μήνες, όπως είχε ενημερώσει η ακτοπλοϊκή εταιρεία, το πλοίο ΣΑΟΣ ΙΙ, (το μοναδικό στη γραμμή με Αλεξανδρούπολη) σταματάει τα δρομολόγιά του από και προς τη Σαμοθράκη. Υπάρχει ένα ταχύπλοο που μπορεί να κάνει τη σύνδεση με το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αλλά δε μπορεί να μεταφέρει οχήματα και δε μπορεί να ταξιδέψει με περισσότερα από 5-6 μποφόρ.

Μέχρι χτες το απόγευμα παρά τις εκκλήσεις του δημάρχου τόσο προς την ακτοπλοϊκή εταιρεία όσο και προς το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, δεν είχε βρεθεί οχηματαγωγό πλοίο για να αντικαταστήσει το ΣΑΟΣ ΙΙ.

Η κατάσταση παίρνει δραματικές διαστάσεις για τους κατοίκους του νησιού αν αναλογιστεί κανείς πως τον περασμένο Σεπτέμβριο η κακοκαιρία προκάλεσε μεγάλες καταστροφές σε όλη τη Σαμοθράκη.

 

 

 

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER