Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ξεπέρασαν τους 2.400 οι πρόσφυγες στο Β. Αιγαίο από την 1η Σεπτεμβρίου

 
 
Σημαντική αύξηση καταγράφουν οι προσφυγικές ροές στα νησιά του βορείου Αιγαίου σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα στοιχεία για την περίοδο από την 1η Σεπτεμβρίου
 

Αυξημένες εμφανίζοντα οι ροές μεταναστών και προσφύγων στα νησιά του βορείου Αιγαίου, με τον αριθμό όσων πέρασαν στα νησιά από την 1η Σεπτεμβρίου να υπερβαίνει τους 2.400 ανθρώπους.

 

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι από την περασμένηΠέμπτη το πρωί έως και τη Δευτέρα, πέρασαν σχεδόν 600 άτομα, τα περισσότερα στη Λέσβο. Στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης των νησιών, το τελευταίο αυτό το διάστημα, καταγράφηκε η άφιξη 288 ατόμων στη Λέσβο, 70 στη Χίο και 128 στη Σάμο, συνολικά δηλαδή 446 προσφύγων και μεταναστών.

Μόνο το πρωί της Τρίτης έφτασαν στα νησιά 83 άτομα στη Χίο και 43 άτομα στη Σάμο, τα οποία δεν έχουν ακόμα καταγραφεί επίσημα. Οι τελευταίες αφίξεις ανεβάζουν σε αριθμό ρεκόρ, για όλο το 2017, τον αριθμό όσων πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου τις πρώτες 18 μέρες του Σεπτεμβρίου.

Συγκεκριμένα, χωρίς τις τελευταίες νέες αφίξεις στη Λέσβο πέρασαν 1.405 άτομα, στη Χίο 278 και στη Σάμο 642. Συνολικά δηλαδή 2.325.

Σημειώνεται ότι η Τουρκική Ακτοφυλακή ανακοινώνει, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της, ότι από την 1η Σεπτεμβρίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου επενέβη σε 37 περιστατικά και επαναπροώθησε στις τουρκικές ακτές 1.545 πρόσφυγες και μετανάστες που με τις πλαστικές βάρκες στις οποίες επέβαιναν δεν είχαν βγει από τα τουρκικά χωρικά ύδατα.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER