Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Κωνσταντοπούλου στο Athens Pride: Την επόμενη φορά η πορεία να περάσει και μέσα από τη Βουλή

 
 
Για πρώτη φορά πρόεδρος του ελληνικού κοινοβούλιου παρευρέθη στο Athens Pride και απηύθηνε χαιρετισμό στο πλήθος που ζητωκραύγαζε από την πλατεία Κλαυθμώνος
 

Με σύνθημα "Πάρε Θέση" διοργανώθηκε και φέτος, 10 χρόνια μετά την πρώτη εκδήλωση, το Athens Pride, διεκδικώντας ίσα δικαιώματα για τους ομοφυλόφιλους, τους αμφισεξουαλικούς και τρανς άτομα. Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο κέντρο της Αθήνας, με την καρδιά του Pride να χτυπά και φέτος στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου αναμένεται να εμφανιστούν και να τραγουδήσουν επώνυμοι καλλιτέχνες όπως η Πωλίνα, η Demy, το συγκρότημα Melisses, η Μαριέτα Φαφούτη και η Αφροδίτη Μάνου.

Φυσικά οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με την περίφημη παρέλαση της Υπερηφάνειας, όπου οι συμμετέχοντες περπατούν στους δρόμους της Αθήνας σε μια κίνηση με συμβολισμό για την υπερηφάνεια και το σεβασμό της διαφορετικότητας. 

 

Στον φετινό εορτασμό παρούσα ήταν και η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου που μετά από προτροπή των διοργανωτών και του κόσμου ανέβηκε στην εξέδρα που έχει στηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και μίλησε στον κόσμο που χειροκροτούσε.

 

Πρέπει να προχωρήσει και ο πολιτικό γάμος

Η κα. Κωνσταντοπούλου με εύθυμη διάθεση δήλωσε πως περνά πολύ ωραία στην εκδήλωση. "Είπα να μείνω κάτω ήταν πάρα πολύ ωραία, αλλά νομίζω έχει σημασία η βουλή να δώσει το παρόν και το παρούσα. Ναι στα δικαιώματα, όχι στη ομοφοβία, στην τρανσοφοβία, στην ξενοδφοβία και στο ρατσισμό. Στις διακρίσεις κάθε είδους από όπου και αν προέρχονται και όπου και αν εκδηλώνονται" σημείωσε.

 

Η πρόεδρος ανέφερε πως δεν έχουν κερδηθεί όλα τα δικαιώματα: "Πρέπει να γίνει η διαδικασία και για το σύμφωνο συμβίωσης και για τον πολιτικό γάμο και πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος" δήλωσε παίρνοντας θέση ένα βήμα πιο μπροστά από τις μέχρι τώρα προθέσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ."Οι αγώνες που δίνονται, αργά ή γρήγορα κερδίζονται" σημείωσε και έκλεισε το σύντομο μήνυμά της εν μέσω αποθέωσης λέγοντας: "Τίποτα να μην διαρρηγνύει τη συνοχή, την αποφασιστικότητα, την αισιοδοξία, το πείσμα όλων μας. Την επόμενη φορά η πορεία πρέπει να περάσει και μέσα από τη βουλή".

Διαβάστε σχετικά: Athens Gay Pride πρώτη φορά αριστερά

 
Περισσότερα: Ζωή Κωνσταντοπούλου

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER