Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Λέσβος: Μετανάστης προσπάθησε να μπει σε πλοίο σκαρφαλώνοντας στον κάβο

 
 
Για περίπου μία ώρα ο νεαρός μετανάστης αιωρούνταν από το σκοινί του κάβου σε ύψος πάνω από 10 μέτρα, με κίνδυνο να χάσει την ισορροπία του και να βρεθεί στο κενό
 

Η σκηνή ενός Αιγύπτιου μετανάστη να κρέμεται σε ύψος περίπου 10 μέτρων, από τον κάβο του δεμένου στο λιμάνι της Μυτιλήνης πλοίου "Αριάδνη" το βράδυ της Κυριακής απέδειξε για ακόμα μια φορά την «πολιορκία» των πλοίων της γραμμής, από εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στη Λέσβο.

 

Διαπιστώνοντας πως δεν έχουν καμία ελπίδα να περάσουν στην άλλη Ελλάδα και στη συνέχεια στην Ευρώπη, χωρίς λεφτά και ελπίδες καλύτερης ζωής, προσπαθούν με κάθε τρόπο να επιβιβασθούν στα πλοία, πολλές φορές, όπως χθες το βράδυ στην περίπτωση του Αιγύπτιου, διακινδυνεύοντας τη ζωή τους.

"Κυριολεκτικά κάθε μέρα έχουμε πέντε με 10 περιστατικά μεταναστών που προσπαθούν να μπουν στα πλοία με κάθε τρόπο που μπορεί κανείς να φαντασθεί. Κυρίως μπαίνοντας σε φορτηγά αλλά και με τολμηρές ενέργειες" αναφέρουν πηγές του Λιμενικού.

Τελικά ο Αιγύπτιος ανέβηκε στο πλοίο χθες το βράδυ με ανεμόσκαλα από τον κάβο που είχε κρεμαστεί όπου και συνελήφθη για να οδηγηθεί στη συνέχεια στον καταυλισμό της Μόριας.

 

 

Πηγή βίντεο: lesvosnews.gr

 
Περισσότερα: Πρόσφυγες

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network