Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μαζί χτίζουμε Γέφυρα Ζωής - Μια γιορτή για τη μαγεία του να είσαι διαφορετικός

 
 
Η εκδήλωση της Γέφυρας Ζωής πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικό Μολύβι" με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - Μια υπέροχη γιορτή χαράς
 

Μια ξεχωριστή γιορτή πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής ο Σύλλογος Α.με.Α Δυτικού Τομέα "Γέφυρα Ζωής" στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικό Μολύβι" ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία.

 

Ο Σύλλογος Γέφυρα Ζωής δημιουργήθηκε τον Δεκέμβριο του 2012 όταν γονείς Παιδιών με Αναπηρία αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν με σκοπό την κοινωνικοποίηση των παιδιών τους.

Είναι ένας απογευματινός εθελοντικός πολυχώρος δημιουργίας και έκφρασης παιδιών και νέων με αναπηρία, που βρίσκεται στο Χαϊδάρι και καλύπτει όλο τον νομό Αττικής, αφού αποτελεί το μοναδικό απογευματινό Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών για νέους με νοητική υστέρηση και φάσμα αυτισμού.

Την παρουσίαση έκανε ο Δημοσιογράφος κ. Κώστας Αρβανίτης, Διευθυντής Radio Business Unit της 24 MEDIA, ενώ στη γιορτή συμμετείχαν ακόμα οι Δημοσιογράφοι Βούλα Κεχαγιά και Παύλος Μεθενίτης, από το Ραδιόφωνο 24/7 που εκπέμπει στους 88.6, και οι οποίοι βραβεύτηκαν για τη βοήθειά τους στον σκοπό της οργάνωσης.

"Ο εθελοντισμός δεν είναι απλά ένας όρος. Αυτό που εισπράττουμε εμείς είναι πολύ σημαντικό. Κάθε απόγευμα τα παιδιά μας μαθαίνουν κάτι" είπε η Παναγιώτα Μαντζαβίνου γραμματέας του Δ.Σ. και υπεύθυνη Γενικού Συντονισμού της Γέφυρας Ζωής.

 

Η Κυριακή Κυργιέτσου, μητέρα παιδιού με Αναπηρία της Γέφυρας Ζωής, μίλησε για την δική της εμπειρία:

 

Κατά τη διάρκεια της γιορτής, τα παιδιά και οι εθελοντές του Συλλόγου παρουσίασαν μια σειρά από δρώμενα. Αρχικά μαζί με τους προπονητές της Ακαδημίας Πολεμικών Τεχνών Αυτοάμυνας Αυτοπροστασίας Περιστερίου  "KOEI-KAN" τα παιδιά του συλλόγου Γέφυρα Ζωής παρουσίασαν μερικές από τις ασκήσεις που έχουν μάθει:

 

Ενώ η ομάδα Zumba Gold της Γέφυρας Ζωής, η μοναδική ομάδα Zumba Gold με άτομα με Αναπηρία στην Ελλάδα, χόρεψε μπροστά στους καλεσμένους της γιορτής:

 "Ο αγώνας ανθρώπων που καθημερινά προσπαθούν να ανέβουν σκαλιά ή να κατανοήσουν τι συμβαίνει γύρω τους, είναι ένας μαραθώνιος. Ο αθλητισμός βοηθάει τα άτομα με αναπηρία να ξεπερνούν τα όριά τους" είπε ο δημοσιογράφος του Sport24 Radio 103.3, Αντρέα Παλομπαρίνι.

"Είναι τιμή για εμάς το ότι υπάρχετε. Κάνετε ένα δύσκολο έργο και εφαρμόζετε στην πράξη και σε δύσκολους καιρούς την κοινωνική αλληλεγγύη" είπε στον πρόεδρο της Γέφυρας Ζωής κ. Διονύση Γιουράνιο, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης προσερχόμενος στην γιορτή του Συλλόγου.

 

"Αυτές οι δημιουργικές εστίες που έμειναν ζωντανές και βλάστησαν κόντρα στην κρίση μπορούν να είναι μέρος της προσπάθειας για να βγούμε από την κρίση με την κοινωνία όρθια. Με τιμάτε με την παρουσία εδώ και γι' αυτό η Βουλή θα είναι μέρος μιας χορηγικής προσπάθειας στήριξης τέτοιων συλλόγων" είπε ο κ. Βούτσης στον χαιρετισμό του, ενώ στη συνέχεια βραβεύτηκε από τον πρόεδρο του Συλλόγου καθώς με την χορηγία της Βουλής έμεινε ζωντανό το "Τμήμα αυτόνομης διαβίωσης" του Συλλόγου. Για την στηριξή της Περιφέρειας Αττικής βραβεύτηκε επίσης και η εκπρόσωπος της Ρένας Δούρου.

"Μια δημοκρατία οφείλει να εξασφαλίζει σε κάθε πολίτη τον σεβασμό στη διαφορετικότητά του αλλά και τα ίσα δικαιώματα. Πολλές φορές οι ίσες ευκαιρίες μπορεί να δημιουργήσουν τις μεγαλύτερες ανισότητες. Αν όλοι πάρουμε ένα βιβλίο, εμένα μου είναι άχρηστο. Άρα το σημαντικό είναι οι ίσες δυνατότητες. Συνεχίστε το έργο σας γιατί δεν προσφέρετε μόνο στα παιδιά, αλλά ομορφαίνετε την ίδια τη ζωή" είπε στον δικό του χαιρετισμό ο υπουργός Ναυτιλίας κ. Κουρουμπλής.

Στο τέλος της γιορτής, τα παιδιά παρουσίασαν ένα βίντεο-έκπληξη που είχαν ετοιμάσει για να ευχαριστήσουν τον Πρόεδρο του  Συλλόγου, κ Γουράνιο, ενώ ακολούθησε χριστουγεννιάτικο μπαζάρ για τη στήριξη της Γέφυρας Ζωής.

 

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER