Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μεγάλη η συμμετοχή στις πορείες ενάντια στους αντεργατικούς νόμους

 
 
Με σύνθημα "πλήρη και σταθερή εργασία για όλους" χιλιάδες εργαζόμενοι του δημοσίου συμμετείχαν στις πορείες στο κέντρο της Αθήνας (Pics + Vid)
 

Ολοκληρώθηκαν λίγο πριν τις δύο το μεσημέρι όλες οι συγκεντρώσεις και οι πορείες του ΠΑΜΕ, της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και αριστερών συλλογικοτήτων, ενάντια στους αντεργατικούς νόμους.

 

 

Χιλιάδες ήταν οι εργαζόμενοι του δημοσίου, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των σωματείων των εργαζομένων και κατέβηκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τα εργασιακά, για τις αποφάσεις της κυβέρνησης και τις επώδυνες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.

 

Το συλλαλητήριο είχε συμμετοχή και παλμό, περισσότερο όμως χάρη στο ΠΑΜΕ που συγκέντρωσε περίπου 14.000 μέλη του στην Ομόνοια και στην πορεία που ακολούθησε. Στη συνέχεια, πραγματοποιήθηκε η πορεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που υπολογίζεται περίπου στα 2.000 άτομα και άλλοι 3.000 που ήταν στην πορεία διαφόρων αριστερών συλλογικοτήτων.

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων και των πορειών ακούστηκαν διάφορα συνθήματα ενάντια στους αντεργατικούς νόμους και στην λιτότητα, ενώ όλα εξελίχθηκαν ομαλά και ειρηνικά. Πλέον αποκαθίσταται σταδιακά και η κυκλοφορία στους δρόμους.

 

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ οι κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται "ενάντια στις νέες παράλογες απαιτήσεις των δανειστών και στις συνεχιζόμενες επώδυνες αποφάσεις της κυβέρνησης, στις δραματικές περικοπές στα εισοδήματα, την φοροεπιδρομή και γενικότερα τα αδιέξοδα και καταστροφικά μέτρα που εξαθλίωσαν οικονομία και κοινωνία".

Όπως αναφέρει η ΓΣΕΕ απεργούμε, διαδηλώνουμε και απαιτούμε σταθερή και πλήρη εργασία για όλους με ίσα δικαιώματα , άμεση κατάργηση του συνόλου των αντιεργατικών και αντιασφαλιστικών μνημονιακών διατάξεων, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις και επέκταση συλλογικών συμβάσεων εργασίας, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, διασφάλιση του απεργιακού δικαιώματος και ενίσχυση της προστασίας από τις ατομικές και ομαδικές απολύσεις με επείγοντα μέτρα για την προστασία των θέσεων εργασίας των θέσεων πλήρους και σταθερής εργασίας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σε δήλωσή του ανέφερε ότι "τα προηγούμενα χρόνια αυτοί που σήμερα κυβερνούν ήταν εδώ μαζί μας και έλεγαν ότι πάνω στους κοινωνικούς αγώνες θα πετύχουμε την πολιτική ανατροπή". Επίσης ανέφερε ότι στις παράλογες απαιτήσεις των δανειστών η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει το περιτύλιγμα για να τις ικανοποιήσει.

 

 

 

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER