Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Στην ενδοχώρα 1000 πρόσφυγες απ' τα νησιά

 
 
Μετά τις συνομιλίες στο Μαξίμου με τους δημάρχους Χίου, Λέσβου και Σάμου με τον πρωθυπουργό ήρθε και μια πρώτη κίνηση απ' το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής
 

Συνολικά 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, προγραμματίζεται να αναχωρήσουν από Μυτιλήνη, Χίο και Σάμο το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου με ειδικό δρομολόγιο του πλοίου «Νήσος Σάμος» και για άγνωστο μέχρι στιγμής προορισμό.

 

Η μετακίνηση θα γίνει στο πλαίσιο της προσπάθειας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για απεγκλωβισμό από τα νησιά όσο το δυνατόν περισσότερων προσφύγων που χρειάζονται ιδιαίτερη προστασία. Ας σημειωθεί ότι χθες Τετάρτη το βράδυ αναχώρησαν από το λιμάνι της Χίου με το πλοίο της γραμμής για καταυλισμό στο εσωτερικό της Ελλάδας μέσω του λιμανιού του Πειραιά 224 πρόσφυγες και μετανάστες που διέμεναν σε δομές στο νησί.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου χθες ζούσαν 8.322 πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο, 2.704 στη Χίο και 2.289 στη Σάμο. Συνολικά δηλαδή και στα τρία νησιά ζούσαν 13.315 άτομα.

Η κίνηση αυτή έρχεται μόλις δυο μέρες μετά την διαμαρτυρία νησιωτών στην Αθήνα και την συνάντηση των δημάρχων Λέσβου, Σάμου και Χίου με τον πρωθυπουργό με αίτημα την άμεση αποσυμφόρηση των νησιών.

 
Περισσότερα: Πρόσφυγες

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER