Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Μήνυμα Χρυσόστομου για το Κυπριακό: Αγωνιούμε μπροστά στις τουρκικές μεθοδεύσεις τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου

 
 
Τυχόν συνέχιση των συνομιλιών με τους μέχρι σήμερα όρους, θα έχει "τραγικές και μη αναστρέψιμες για μας συνέπειες", κατά τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου
 

Στο νόημα της Γεννήσεως του Χριστού και στο Κυπριακό αναφέρεται στο Μήνυμα του, το οποίο αναγνώστηκε σήμερα στις εκκλησίες, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β'.

 

Η σημερινή μεγάλη γιορτή διαμηνύει, επισημαίνει ο κ. Χρυσόστομος, ότι «ο Θεός είναι μαζί μας, είναι Εμμανουήλ, δεν εγκαταλείπει τον κόσμο Του, όσο μεγάλη κι αν είναι η εξ Αυτού αποστασία».

Χάρις στον σαρκωθέντα Λόγο, συνεχίζει ο κ. Χρυσόστομος, ο άνθρωπος γίνεται «οικείος Θεού» και κληρονόμος της Βασιλείας Του. Καλεί δε τον κόσμο να μην απελπίζεται όσες κι αν είναι οι δυσκολίες, γιατί «μαζί μας βρίσκεται η πηγή των ελπίδων».

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου τονίζει : «Μήνυμα των Χριστουγέννων είναι και η δυνατότητα αναγέννησης του ανθρώπου».

Προσεγγίζοντας το μεγάλο μυστήριο, «ως προσκυνητές και όχι ως ερευνητές, ως νήπιοι κατά την ανθρώπινη λογική, μπροστά στον νηπιάσαντα Υιόν του Θεού, αντλούμε μηνύματα χρήσιμα για την επί γης πορεία μας», υπογραμμίζει ο προκαθήμενος της Εκκλησίας Κύπρου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β' αναφέρει ότι η Εκκλησία δεν μπορεί να δεχθεί λύση του Κυπριακού, «που δεν θα περιλαμβάνει ελεύθερη διακίνηση, ελεύθερη εγκατάσταση, πλήρη ανάκτηση της περιουσίας μας και ελεύθερη απόκτηση περιουσίας σ' όλη την πατρίδα μας∙ χωρίς στρατούς κατοχής και επεμβατικά δικαιώματα ξένων και χωρίς υπερπρονόμια για κάποιους».

Για 44 χρόνια, αναφέρει, ζούμε το δράμα της διαίρεσης της πατρίδας μας, «παρακολουθούμε την τουρκοποίηση των κατεχομένων μας και αγωνιούμε μπροστά στις τουρκικές μεθοδεύσεις για κατάληψη και τουρκοποίηση ολόκληρης της Κύπρου».

Επίσης, ο Κύπρου Χρυσόστομος εκφράζει την άποψη ότι οι διακοινοτικές συνομιλίες, όπως γίνονταν μέχρι σήμερα, «ήταν ο σχεδιασμός της Τουρκίας για να μας επιβάλει τους όρους της και τυχόν συνέχισή τους, με νέες υποχωρήσεις εκ μέρους μας, θα έχει τραγικές και μη αναστρέψιμες για μας συνέπειες».

 
Περισσότερα: Κύπρος, Κυπριακό

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER