Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ναυάγιο με μετανάστες ανοικτά της Καλολίμνου - Μία νεκρή, έως δέκα αγνοούμενοι

 
 
Στο ξύλινο σκάφος επέβαιναν περισσότεροι από 22 άνθρωποι εκ των οποίων έχουν διασωθεί οι δεκαπέντε 127 άνθρωποι διασώθηκαν ανοιχτά της Χίου
 

Τη σορό μιας γυναίκας ανέσυραν στελέχη του λιμενικού από την θαλάσσια περιοχή της Καλόλιμνου μετά τη βύθιση ξύλινου σκάφους με μετανάστες και πρόσφυγες.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το λιμενικό σώμα και την ελληνική ακτοφυλακή, σκάφη του λιμενικού και παραπλέοντα πλοία κατάφεραν να περισυλλέξουν σώους από τη θαλάσσια περιοχή 10 άνδρες, 4 γυναίκες και ένα παιδάκι. Ένας από τους ανθρώπους που διασώθηκαν δήλωσε ότι στο σκάφος επέβαιναν 22 ως 24 άτομα.

Στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συμμετέχουν τέσσερα πλωτά του λιμενικού, ένα σκάφος της Frontex, ένα ελικόπτερο Super Puma, δύο τουριστικά σκάφη και ένα φορτηγό πλοίο.

127 άτομα διασώθηκαν ανοιχτά της Χίου

Tουλάχιστον 127 μετανάστες και πρόσφυγες ακόμη διασώθηκαν τις πρωινές ώρες σήμερα σε δύο άλλα περιστατικά που εξελίχθησαν στη θαλάσσια περιοχή της Χίου.

Ειδικότερα, πλωτό σκάφος της FRONTEX, που βρισκόταν σε περιπολία, εντόπισε και διέσωσε 65 ανθρώπους που επέβαιναν σε πλωτή μηχανοκίνητη λέμβο και βρίσκονταν σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ερμιόνης.

Επίσης, στον εντοπισμό και τη διάσωση 62 προσφύγων που επέβαιναν σε λέμβο προέβη το πρωί πλωτό σκάφος της FRONTEX, στη θαλάσσια περιοχή Νενήτων.

Και στις δύο περιπτώσεις οι πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Χίου.

Πηγή:ΑΜΠΕ Φωτογραφία:eurokinissi

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER