Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

'Τοίχος' έξω από το υπ. Υγείας. Η ΠΟΕΔΗΝ συνεχίζει τις κινητοποιήσεις

 
 
Το χρονοδιάγραμμα και τα αιτήματα της ομοσπονδίας των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία. Συμβολική διαμαρτυρία με "χτίσιμο" της εισόδου του υπουργείου Υγείας
 

Ως συμβολική πράξη χαρακτήρισε το χτίσιμο τοίχου με τσιμεντόλιθους μπροστά από την είσοδο του υπουργείου Υγείας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός.

 

Ο ίδιος, μιλώντας το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξήγησε γιατί οι εργαζόμενοι προχώρησαν σ’ αυτήν την ομολογουμένως περίεργη διαμαρτυρία λέγοντας: «Είναι μια συμβολική κίνηση για να δείξουμε ότι οι αποφάσεις για την Υγεία λαμβάνονται στις Βρυξέλλες και όχι στην Ελλάδα. Το Δημόσιο Σύστημα Υγείας βρίσκεται σε τραγική κατάσταση εξαιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης. Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις».

Τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ άρχισαν να χτίζουν αυτό το συμβολικό τοίχο πριν ξημερώσει και τον ολοκλήρωσαν μετά τις 8.00 το πρωί. Παράλληλα ανήρτησαν πανό με συνθήματα κατά όσων λαμβάνουν αποφάσεις καθ’ υπόδειξη των θεσμών, όπως υποστηρίζουν.

Η κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το υπουργείο Υγείας θα κορυφωθεί με συγκέντρωση διαμαρτυρίας πριν από το μεσημέρι.

Η κινητοποίηση της ομοσπονδίας περιλαμβάνει στάση εργασίας 10.00-15.00, ενώ, εκτός από τη συγκέντρωση έξω από το Υπουργείο Υγείας, οι εργαζόμενοι θα κάνουν και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα ζητήσουν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπως έχουν προαναγγείλει.

Η ΠΟΕΔΗΝ διεκδικεί, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, «δωρεάν Υγεία-Πρόνοια, με εύκολη και καθολική πρόσβαση, επαρκή στελέχωση και χρηματοδότηση του Συστήματος Υγείας, ένταξη των εργαζομένων στη Δημόσια Υγεία στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα, διατήρηση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και κατάργηση των μνημονίων - ανάκτηση των μνημονιακών απωλειών».

 

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER