Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Οικογένεια Παύλου Φύσσα: Ξεπλένουν τους φασίστες

 
 
"Παρατηρούμε ότι στη πολιτική σκηνή επιχειρείται ένα ξεδιάντροπο ξέπλυμα του φασισμού και των ηττημένων του 1945" αναφέρει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα
 

"Όποιοι πιστεύουν ότι οι θιασώτες του φασισμού και των νεοναζιστικών μορφωμάτων μπορούν να εκδημοκρατισθούν, είναι πολιτικά αφελείς και επικίνδυνα ανιστόρητοι, είτε σε συνδυασμό με αυτά, εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες".

 

Τα παραπάνω αναφέρει μεταξύ άλλων η οικογένεια του δολοφονηθέντος από τον Γ. Ρουπακιά, Παύλου Φύσσα, σε ανακοίνωση που έδωσε σήμερα Τετάρτη στη δημοσιότητα δια των συνηγόρων πολιτικής αγωγής.

Η οικογένεια του Π. Φύσσα κατακεραυνώνει τους βουλευτές της κυβέρνησης για την απόφαση τους να βρεθούν στο Καστελόριζο μαζί με μέλη της Χρυσής Αυγής, που βαρύνεται με τις κατηγορίες δολοφονίας του Παύλου, αλλά και του Σαχζάντ Λουκμάν, καθώς και με κατηγορίες για δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών και μελών του ΠΑΜΕ τα τελευταία χρόνια.

"Οι πρόσφατες εμφανίσεις κυβερνητικών στελεχών αγκαλιά με νεοναζί βουλευτές αλλά και δηλώσεις, προσβάλλουν την μνήμη των νεκρών και των υπολοίπων θυμάτων του φασισμού, νομιμοποιώντας ουσιαστικά τη δράση των ταγμάτων εφόδου και προτάσσοντας την λογική του "περασμένα, ξεχασμένα". Για μας που μείναμε πίσω, και για τη μνήμη των δικών μας προγόνων, τίποτα δεν πέρασε, τίποτα δεν θα ξεχαστεί" σημειώνει η οικογένεια Φύσσα και τονίζει πως οι "θιασώτες του φασισμού και των νεοναζιστικών μορφωμάτων" δεν μπορούν να εκδημοκρατισθούν, κάτι που ανέφερε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας για "μεταμέλεια". "Δεν μπορώ να αποκλείσω για κανέναν άνθρωπο ότι μπορεί να αλλάξει, γιατί όσο ζει ο άνθρωπος μπορεί να αλλάζει", είχε πει ο ίδιος σε δηλώσεις του στο NEWS 247.

Η πλήρης ανακοίνωση της οικογένειας Φύσσα:

 

Για μία ακόμη φορά, έγινε σαφές σε όλους τους δημοκρατικούς ανθρώπους, ότι η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από το πολιτικό σκηνικό το οποίο διαμορφώνουν συγκεκριμένα συμφέροντα.

Η δίκη, η οποία ξεκίνησε στις 20 Απριλίου 2015, έχει καταδείξει μέχρι σήμερα με απόλυτη ευκρίνεια την δράση της εγκληματικής οργάνωσης επί 30 χρόνια τώρα. Η δράση αυτή, η οποία ενισχύθηκε από την ανοχή του κράτους, της Αστυνομίας και άλλων συγκεκριμένων παραγόντων, είχε αποτυπωθεί στην πληθώρα των δικαστικών αποφάσεων για τα διάφορα εγκλήματα των στελεχών αυτής της οργάνωσης, αλλά η μεγάλη διαφορά είναι ότι επιτέλους είναι κατηγορούμενη και η ηγεσία της, δηλαδή οι άνθρωποι που διευθύνουν, διατάζουν και κατευθύνουν την εγκληματική οργάνωση αυτή.

Προφανώς αυτό κάποιους ενοχλεί και για τον λόγο αυτό παρατηρούμε ότι στη πολιτική σκηνή επιχειρείται ένα ξεδιάντροπο ξέπλυμα του φασισμού και των ηττημένων του 1945, αφού σύμφωνα και με την ομολογία του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης, οι Έλληνες συνεργάτες των Γερμανών ναζί, είναι οι "παππούδες" και οι "πατεράδες" των χρυσαυγιτών, οι πρόγονοί τους ιδεολογικά, και ενίοτε κυριολεκτικά.

Οι πρόσφατες εμφανίσεις κυβερνητικών στελεχών αγκαλιά με νεοναζί βουλευτές αλλά και δηλώσεις, προσβάλλουν την μνήμη των νεκρών και των υπολοίπων θυμάτων του φασισμού, νομιμοποιώντας ουσιαστικά τη δράση των ταγμάτων εφόδου και προτάσσοντας την λογική του "περασμένα, ξεχασμένα".

Για μας που μείναμε πίσω, και για τη μνήμη των δικών μας προγόνων, τίποτα δεν πέρασε, τίποτα δεν θα ξεχαστεί.

Στον αγώνα κατά του φασισμού οι πολίτες είμαστε μόνοι.

Όποιοι πιστεύουν ότι οι θιασώτες του φασισμού και των νεοναζιστικών μορφωμάτων μπορούν να εκδημοκρατισθούν, είναι πολιτικά αφελείς και επικίνδυνα ανιστόρητοι, είτε σε συνδυασμό με αυτά, εξυπηρετούν συγκεκριμένες σκοπιμότητες.

Μπορεί ο φασισμός να μην είναι γονιδιακός, η ρήξη όμως μαζί του είναι η μόνη λύση, όπως η μάχη του σώματος απέναντι στον καρκίνο.

Οικογένεια και φίλοι Παύλου Φύσσα

Συνήγοροι πολιτικής αγωγής Οικ. Φύσσα

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER