Μην τα χάσετε

 

 

Εγκλωβισμένα σε αποθήκες 3 εκατ. σχολικά βιβλία

 
 
 
Διαβάστε στο NEWS 247 για το απίστευτο φιάσκο σχετικά με τη διανομή σχολικών βιβλίων
 

Στη φωτιά της κρίσης σιγοκαίγονται εκατομμύρια αντίτυπα σχολικών βιβλίων της φετινής χρονιάς, την ίδια στιγμή που στα περισσότερα σχολεία σε όλη την Ελλάδα το μάθημα παραδίδεται από dvd, cd ή σημειώσεις.

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", εγκλωβισμένα σε μεγάλη εκτυπωτική μονάδα του Κηφισού που έχει καταληφθεί από τους εργαζόμενους της, που πραγματοποιούν επίσχεση εργασίας διότι η επιχείρηση τους οφείλει δεδουλευμένα μηνών, βρίσκονται περίπου 1,2 εκατομμύρια αντίτυπα 10 σχολικών βιβλίων Δημοτικού και Γυμνασίου.

Ανάμεσα στα εγκλωβισμένα βιβλία είναι τα Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ' Γυμνασίου, η Βιολογία της Α' Γυμνασίου, το Λεξικό της Αρχαίας Ελληνική Γλώσσας Α- Β- Γ' Γυμνασίου και άλλα.

Η κατάσταση έχει φέρει σε απόγνωση τον Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων που αναζητά τις νομικές διαδικασίες για τον απεγκλωβισμό των 10 τίτλων, καθώς στην εκτυπωτική μονάδα έχουν διατεθεί τόσο τα χρωμοφάν όσο και το χαρτί κόστους περίπου 500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελεύθερου Τύπου, για φέτος εκκρεμεί η παράδοση 5 εκατ. βιβλίων, εκ των οποίων τα 3 εκατομμύρια βρίσκονται στις αποθήκες με μικρή ή μεγάλη εμπλοκή αποστολής, ενώ τα 2 εκατομμύρια ευρώ αντίτυπα βρίσκονται ακόμη στο στάδιο της εκτύπωσης.

Στις εκκρεμότητες εκτύπωσης συγκαταλέγονται και το 1,2 εκατομμύρια αντίτυπα στον Κηφισό.

Η επόμενη σχολική χρονιά διαφαίνεται περισσότερο δύσκολη, καθώς η θητεία του ΟΕΔΒ λήγει το πρώτο τρίμηνο του 2012, με αβέβαιο το μέλλον της διανομής των σχολικών βιβλίων σε μαθητές.

 

 

 

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 247 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
comments powered by Disqus