Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Παραδόθηκαν στο κοινό οι παραλίες του Φαλήρου παρουσία Κουρουμπλή

 
 
Ελεύθερα πια μπορούν οι πολίτες να κολυμπήσουν στις ακτές του Φαλήρου, καθώς ολοκληρώθηκε η επιχείρηση απορρύπανσης απ' την πετρελαιοκηλίδα
 

Τις παραλίες του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, που όπως και μεγάλο μέρος του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού ρυπάνθηκε απ' την πετρελαιοκηλίδα που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενοπλοίου «Αγία Ζώνη 2» παραδόθηκαν σήμερα ξανά στο κοινό, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας Παναγιώτη Κουρουμπλή.

 

Ένα μήνα μετά το περιστατικό, οι ακτές της περιοχής καθαρίστηκαν και πια οι πολίτες μπορούν να κολυμπήσουν ελεύθερα. Κάτι που έκαναν ήδη κιόλας σήμερα το πρωί ενώ στην περιοχή πραγματοποιούσα επίσκεψη ο αρμόδιος υπουργός, στελέχη του Λιμενικού Σώματος και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής.

 

Ειδικότερα, η διαδικασία της παράδοσης έγινε στον Φλοίσβο, παρουσία του Παναγιώτη Κουρουμπλή, του δήμαρχου Παλαιού Φαληρου Διονύση Χατζηδάκη, του υφυπουργού Νεκτάριου Σαντορινιού, του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας Διονύση Χαράλαμπου Καλαματιανού και του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστου Λαμπρίδη κ.ά.

 

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Δημαρχείο για την υπογραφή Πρωτοκόλλου Επιθεώρησης Ολοκλήρωσης Καθαρισμού και Παράδοσης των Ακτών.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι εργασίες για την απορρύπανση με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στη Σαλαμίνα, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να παραδοθεί στο κοινό και η Πειραϊκή.

Πάντως οι πρώτοι κολυμβητές έδειξαν να το απολαμβάνουν σήμερα στο Φάληρο.

 

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER