Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Παρέμβαση Κοντονή για καθυστερήσεις στην υπόθεση του Νoor1

 
 
Ζητείται πειθαρχική έρευνα για τα αίτια καθυστέρησης καθαρογραφής της απόφασης εδώ και 17 μήνες
 

Πειθαρχική έρευνα για την πολύμηνη καθυστέρηση στην καθαρογραφή της δικαστικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση εισαγωγής δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1», τον Ιούνιο του 2014, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός απέστειλε σχετικό αίτημα στην εισαγγελέα και τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου ζητώντας να διερευνηθούν τα αίτια της καθυστέρησης.

Η απόφαση του δικαστηρίου έχει εκδοθεί απ' τον Αύγουστο του 2016, ενώ λίγες μέρες μετά  η  εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να ασκηθεί έφεση υπέρ του νόμου κρίνοντας την ετυμηγορία του δικαστηρίου επιεική.

Σύμφωνα με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, από τους συνολικά 32 κατηγορουμένους, αθώοι κρίθηκαν οι 17, ενώ ορισμένοι από τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές της διακίνησης καταδικάστηκαν για απλή συνέργεια στη μεταφορά των ναρκωτικών. Επιπλέον, το δικαστήριο δεν απέδωσε σε κανέναν από τους διωκόμενους την ιδιότητα του αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης.

Λίγες μέρες μετά η εισαγγελέας έδρας του δικαστηρίου Μαρία Τρουπή άσκησε έφεση κατά της απόφασης που καταδίκασε σε ισόβια πέντε άτομα (δύο Έλληνες και τρεις Τούρκους) και σε μικρότερες ποινές άλλους κατηγορούμενους.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER