Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Παρμενίων 2017: 21 αεροσκάφη, 59 στελέχη, 2.129 αξιωματικοί και οπλίτες στη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων

 
 
Ολοκληρώθηκε η μεγάλη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων στον Έβρο
 

Ολοκληρώθηκε στον Έβρο την Παρασκευή η μεγάλη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων «Παρμενίων 2017», η οποία εκτυλίχθηκε σε όλη την Ελλάδα. Έπειτα από πολλά χρόνια συμμετείχε πλήθος επίστρατων.

 

Από τη θέση Ψηλός Στάλος στον ακριτικό Έβρο, η ηγεσία του υπουργείου Άμυνας παρακολούθησε την τελική φάση της άσκησης μαζί με κατοίκους του νομού.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έστειλε μήνυμα ότι η Ελλάδα θέλει ειρήνη αλλά προετοιμάζεται για κάθε ξένη επιβουλή, τονίζοντας παράλληλα πως πολλαπλασιαστής ισχύος είναι οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις.

Εξέφρασε την ικανοποίησή του και τη βεβαιότητα ότι η φύλαξη της πατρίδας και των συνόρων είναι σε καλά χέρια, τονίζοντας πως σήμερα επιβεβαιώθηκε η αποτρεπτική ικανότητα του στρατεύματος.

Απευθυνόμενος στους παρευρισκόμενους πολίτες που παρακολούθησαν την άσκηση, είπε ότι η παρουσία τους δείχνει για μία ακόμη φορά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι αντιλαμβανόμαστε ως χώρα τη σημασία της Ανατολικής Μεσογείου ως χώρο τήρησης των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και ευχαρίστησε για την παρουσία τους τις διπλωματικές και στρατιωτικές αποστολών ξένων χωρών που παρακολούθησαν την άσκηση.

Δείτε φωτογραφίες από την τελική φάση της άσκησης:

 

Την τελική φάση της διακλαδικής άσκησης των Ενόπλων Δυνάμεων «Παρμενίων 2017», παρακολούθησαν, εκτός από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, βουλευτές, εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πλήθος πολιτών.

Στην άσκηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων 21 αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας, 59 στελέχη των δυνάμεων της πολεμικής αεροπορίας και αεροπορίας στρατού, 2.129 αξιωματικοί και οπλίτες, εκ των οποίων 117 εθνοφύλακες και 149 έφεδροι.

 

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER