Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Περίπου 100 άτομα είδαν τα αρχαία στο μετρό Θεσσαλονίκης

 
 
Αναστάτωση δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη, από την απόφαση της Εφορίας Αρχαιοτήτων Πόλης να δείξει σε λίγους πολίτες τα αρχαία του μετρό
 

Κι ενώ έχουν ξεκινήσει οι εργασίες στο σταθμό Βενιζέλου, στο μετρό της Θεσσαλονίκης, η Εφορία Αρχαιοτήτων Πόλης με επικεφαλής την Πολυξένη Αδάμ-Βελένη, ζήτησε την άδεια από την Αττικό Μετρό προκειμένου να δείξει σε λίγους πολίτες τα αρχαία που έχουν βρεθεί εκεί.

 

Αρχικά, η πρόσκληση αφορούσε 60 άτομα που θα χωρίζονταν σε ομάδες των 15 ατόμων για μια ξενάγηση στο χώρο, ωστόσο τελικά περίπου 100 άτομα κατάφεραν να δουν τα αρχαία από κοντά, τη στιγμή που εκατοντάδες πολίτες είχαν βρεθεί στο σημείο, θεωρώντας ότι η επίσκεψη ήταν ανοικτή στο ευρύ κοινό.

Η αναστάτωση που δημιουργήθηκε ήταν αναμενόμενη, διότι είχε κυκλοφορήσει η φήμη ότι θα ήταν πράγματι ανοικτή η επίσκεψη, και όχι για λίγους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αρχαία θα σκεπαστούν την Δευτέρα με χαλίκι, προκειμένου να προστατευτούν από τις εργασίες που θα γίνουν, προκειμένου να συνεχιστεί η κατασκευή του σταθμού. Όταν δε τελειώσει, τότε τα αρχαία θα αποκαλυφθούν εκ νέου και να βρίσκονται σε δημόσια θέα, από όλους τους πολίτες – χρήστες του μετρό της Θεσσαλονίκης, όταν αυτό λειτουργήσει το 2020. Νωρίτερα, ένα χρόνο πριν, το 2019, θα ξεκινήσει η δοκιμαστική λειτουργία του μετρό.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER