Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

ΓΑΔΑ: 140.000 πολίτες βρέθηκαν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα

 
 
Οι εκτιμήσεις της Αστυνομίας για τη συμμετοχή του κόσμου στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Σύνταγμα
 

Μεγαλύτερο από το αντίστοιχο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Θεσσαλονίκη προκύπτει να είναι αυτό της Αθήνας.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ που έχει προχωρήσει σε κάποιες πρώτες εκτιμήσεις αναφέρεται:

«Από ώρα 12:00 σήμερα (04-02-2018) πραγματοποιείται εκδήλωση με τη συμμετοχή περίπου 140.000 πολιτών στην περιοχή της πλατείας Συντάγματος και σε έκταση 50.000 τ.μ. περίπου.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής έλαβε από νωρίς το πρωί σήμερα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, τροχαίας και τάξης για την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.

Για την εκδήλωση αφίχθησαν στην Αττική 283 λεωφορεία, από τα οποία 189 από τον σταθμό διοδίων Αφιδνών και 94 από το σταθμό διοδίων Ελευσίνας. Τα λεωφορεία φυλάσσονται από αστυνομικές δυνάμεις σε χώρους στάθμευσης».

Βίντεο από το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ:

 

Οι διοργανωτές κάνουν λόγο από την πλευρά τους για πάνω από ένα εκατομμύριο κόσμου, αλλά η αλήθεια ίσως βρίσκεται κάπου στην μέση με την λογική ότι ο κόσμος ξεκινάει από το ύψος του Ευαγγελισμού και καλύπτει την Ερμού, την Σταδίου, όλη την Βασιλίσσης Σοφίας και εκτείνεται έως τις Στήλες.

Αυτό που έχει σημασία δεν είναι η εκτίμηση αριθμών σε ακέραιο βαθμό που είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει, αλλά η παραδοχή ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο συλλαλητήριο που έχει υπάρξει τα τελευταία έτη, στο οποίο συμμετέχει πλήθος κόσμου χωρίς απαραίτητα κομματική ταυτότητα.

Στο περιθώριο αυτού του συλλαλητήριο, η ομάδα των αντιεξουσιαστών που πραγματοποιούσε αντισυγκέντρωση, αποχώρησε και κινήθηκε προς την Πλατεία Εξαρχείων για περιφρούρηση των καταλήψεών τους.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκαν περίπου 100-200 ακροδεξιοί και κινήθηκαν προς τα Προπύλαια ίσως με πρόθεση να τους ακολουθήσουν, σημειώθηκε μικροσυμπλοκές με τις διμοιρίες των ΜΑΤ που δεν επέτρεψαν την διέλευσή τους και δόθηκε εντολή εκκαθάρισης της Πανεπιστήμιου, με τις διμοιρίες να τους απομακρύνουν προς την Ομόνοια.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER