Παρασκευή, 24 Μαίου 2013
 
 
 
 
 

Μην τα χάσετε

Ντοκουμέντο από το Λονδίνο: Η στιγμή που οι αστυνομικοί πυροβολούν τους δολοφόνους του στρατιώτη

 

Πανελλήνιες: Οι απαντήσεις στην Ιστορία, Βιολογία και ΑΟΔΕ

 

Νεαρός μεταλλωρύχος δάγκωσε πύθωνα για να σωθεί

 

Το έγγραφο Ρουπακιώτη που επικαλείται η ΝΔ για να "αποσύρει" τον αντιρατσιστικό νόμο

 

Θράσος Τσοχατζόπουλου: Ανακοίνωσε ότι αποχωρεί από τη δίκη του

 

Η ΕΕ τινάζει στον αέρα πρόγραμμα για 400.000 άνεργους στην Ελλάδα

 

Τι έπρεπε να φορά η Ρ. Μακρή για να μην ενοχληθεί ο Γ. Καλαντζής

 

Κατέρρευσε γέφυρα στην Ουάσινγκτον. Αυτοκίνητα στο νερό

 

Ασθενής παίζει κιθάρα κατά την διάρκεια εγχείρησης εγκεφάλου

 

Μ. Κουρής: "Ο Παπακωνσταντίνου είχε τη λίστα και δεν έκανε τίποτα"

 

Σίσα: Η "κόκα των 2 ευρώ", απόδειξη φτώχειας στις ελληνικές πιάτσες της λιτότητας

 

Πατέρας και ήρωας του Αφγανιστάν ο δολοφονημένος στρατιώτης

 

Μυτιληνιός οφθαλμίατρος έκανε πρωτοποριακή μεταμόσχευση βλαστικών κυττάρων σε ασθενή

 

 

 

Αποκολλήθηκε παγόβουνο - γίγας στην Γροιλανδία

 
 
Διαβάστε τους λόγους αποκόλλησης ενός εκ των μεγαλύτερων παγόβουνων στην Γροιλανδία έκτασης λίγο μικρότερης από την Ελλάδα.(Vid)
 

Παγόβουνο λίγο μικρότερο σε έκταση από την Ελλάδα αποκολλήθηκε από τον Παγετώνα Πέτερμαν, έναν από τους μεγαλύτερους της Γροιλανδίας.

Οι ερευνητές ανίχνευσαν το συμβάν χάρη στον αισθητήρα MODIS, τον οποίο μεταφέρουν οι δορυφόροι Terra και Aqua.

Σύμφωνα ωστόσο με τον Αντρέας Μύνχοφ, επίκουρο καθηγητή φυσικής των ωκεανών και μηχανολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ντέλαγουερ, η νέα αποκόλληση είναι εξίσου σοβαρή.

Ο Μύνχοφ εξηγεί ότι η θερμοκρασία της ατμόσφαιρας γύρω από τη Γροιλανδία ανεβαίνει κατά περίπου 0.11 βαθμούς Κελσίου ετησίως τα τελευταία 25 χρόνια, δηλαδή με ρυθμούς περίπου πενταπλάσιους σε σχέση με τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Το παγόβουνο αναμένεται να έχει την ίδια τύχη με αυτό που αποκολλήθηκε το 2010. Πιστεύεται δηλαδή ότι θα αρχίσει να διαλύεται μόλις εισέλθει στο θαλάσσιο δίαυλο που χωρίζει τη Γροιλανδία από τον Καναδά.

Ο συνάδελφός του Ίαν Χάουατ από το Πανεπιστήμιο του Οχάιο λέει ότι υπάρχει ακόμη μία περίπτωση να πρόκειται για μέρος των εύλογων αλλαγών σε έναν παγετώνα, όμως σημειώνει ότι κάθε περαιτέρω απώλεια θα ενισχύσει τις υποψίες πως δεν πρόκειται πλέον για κάτι φυσιολογικό.

 
NEWSLETTER
FOLLOW NEWS247:
 
comments powered by Disqus