Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Πέθανε ο ηθοποιός Βασίλης Μαυρομάτης

 
 
Ο ηθοποιός που γνωρίσαμε από την εμφάνισή του στον κινηματογράφο του '60 ήταν 82 ετών
 

Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Μαυρομάτης, ηθοποιός που πρωταγωνίστησε σε σειρά ταινιών του παλιού ελληνικού κινηματογράφου κυρίως τις δεκαετίες του '60 και '70.

 

 

Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 15 Απριλίου 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, από όπου αποφοίτησε το 1957. Ίδρυσε και διηύθυνε τις μπουάτ "Παράγκα" και "Αυλαία". Ιδρυτής και Πρόεδρος του Σωματείου Εκφωνητών. Δημιούργησε δικό του studio ηχογράφησης, το Studio Sting. Ανιψιός του ηθοποιού Πέτρου Γιαννακού (Κοκοβιού) και πατέρας της ηθοποιού Ηλιάννας Μαυρομάτη.

 

Στον κινηματογράφο ενσάρκωσε κυρίως ρόλους ζεν πρεμιέ. Επίσης «δάνεισε» τη φωνή του σε πολλές διαφημίσεις στην τηλεόραση. Παντρεύτηκε 4 φορές. Η δεύτερη σύζυγός του ήταν η τραγουδίστρια Κάιτη Χωματά (απέκτησαν μαζί δυο κόρες) και η τρίτη, η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη (απέκτησαν μια κόρη).

Φιλμογραφία

Το πέταγμα του κύκνου (2010)

Καβάφης (1996)

Χριστίνα (1985)

Ελληνική υπόθεση (1976)

Σκιές στην άμμο (1970)

Αγάπησα έναν προδότη (1969)

Σ’ έχω πάντα στην καρδιά μου (1967)

Η παραστρατημένη (1966)

Ο μπαμπάς μου ο τεντυμπόυς (1966) [Ντίνος Φωτεινός]

Ούτε μιλάει ούτε λαλάει (1966)

Το ρομάντζο μιας καμαριέρας (1965)[Chris Paras / Χρήστος Παρασκευόπουλος]

Ιστορία μιας ζωής (1965) [Πέτρος]

Η μοίρα μιας ορφανής (1965)

Του χωρισμού ο πόνος (1965)

Καημοί στη φτωχογειτονιά (1965)

Το φτωχόπαιδο (1965) [Δημήτρης Χρυσοβέργης]

Άλλος... για το εκατομμύριο! (1964) [Τζιμ]

Δίψα για ζωή (1964)

Ο Αριστείδης και τα κορίτσια του (1964) [Δημήτρης Βεργής (Ευτέρπη Αργυροπούλου)]

Ο εμίρης και ο κακομοίρης (1964) [υποπλοίαρχος Ανδρέας Βασιλόπουλος]

Με λύγισε η φτώχεια (1964)[Εμίλ]

Χωρίς γονείς κι αδέλφια (1964)

Οι δυο αλεπούδες (1963)

Η Λίζα και η άλλη (1961)

Είμαι αθώος (1960) [υπολοχαγός Λοτ]

Η δούκισσα της Πλακεντίας (1956)

Κυνηγώντας τον έρωτα (1956)

 

ΜΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΠΟ GREEKACTOR

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER