Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Πλημμύρισε ολοκαίνουργιο σχολείο στη Λάρισα

 
 
Οι κακοτεχνίες αποκαλύφθηκαν με την πρώτη δυνατή βροχή για το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό δημοτικό Λάρισας 20 μέρες μετά την παράδοσή του
 

Γονείς και παιδιά περίμεναν με ανυπομονησία να μπουν στο καινούργιο τους σχολείο στην περιοχή της συνοικίας Αβέρωφ. Ο λόγος γίνεται για το Ειδικό Νηπιαγωγείο και Ειδικό δημοτικό Λάρισας. Με χαρά είδαν πριν 20 μέρες το κτήριο να παραδίδεται από τον δήμο αλλά χθες και σήμερα με την πρώτη δυνατή βροχή το σχολείο πλημμύρισε. Τόσο οι αίθουσες όσο και άλλοι χώροι γέμισαν νερά και το εκπαιδευτικό προσωπικό αφού έβγαλε με ασφάλεια τα παιδιά από τις αίθουσες πήρε σφουγγαρίστρες για να τα απομακρύνει.

 

Σύμφωνα με γονείς τα νερά μπήκαν στο καινούργιο κτήριο από τα παράθυρα, τις πόρτες αλλά και από κάποια σημεία του τοίχου που φαίνεται να λείπει η μόνωση. Το προσωπικό άνοιξε τρύπες στα παράθυρα για να φύγει το νερό. Λόγω της κατάστασης η Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης αποφάσισε το σχολείο για σήμερα να παραμείνει κλειστό.

«Άρχισαν από την βροχή να μπαίνουν νερά στο σχολείο, τα παιδιά ήταν μούσκεμα. Είναι ένα σχολείο που παραδόθηκε πριν από 20 ημέρες. Το εκπαιδευτικό προσωπικό ήταν με τις σφουγγαρίστρες στα χέρια», λέει το μέλος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου Ντεντζονάι Μπεσνίκ.

 

Τα προβλήματα δεν σταματούν εκεί σύμφωνα με τους γονείς. Η προσωρινή περίφραξη είναι επικίνδυνη με σίδερα που εξέχουν, ένα σημαντικό κομμάτι του σχολείο δεν έχει υδρορροές, δεν υπάρχει ενιαία θέρμανση και υπάρχουν παράθυρα που δεν ανοίγουν στις αίθουσες προκειμένου να μπει καθαρός αέρας.

Βλέποντας το κίνδυνο της περίφραξης οι γονείς μόνοι τους τοποθέτησαν πλέγμα για να αποφύγουν πιθανό ατύχημα. Το ερώτημα είναι πως παραδόθηκε ένα σχολικό κτήριο με τόσες πολλές ελλείψεις και προβλήματα;

Πηγή: larissanet.gr

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER