Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Πρωτοποριακή επέμβαση σε θύμα τροχαίου στο ΠΑΓΝΗ

 
 
Για πρώτη φορά στην Κρήτη έγινε ενδαγγειακή τοποθέτηση ενδομοσμεύματος σε τραυματική κάκωση θωρακικής αορτής σε 23χρονο άνδρα
 

Σε μία εξειδικευμένη ιατρική επέμβαση – που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Κρήτη – προχώρησαν οι γιατροί του ΠΑΓΝΗ σε 23χρονο άνδρα που τραυματίστηκε σε τροχαίο στη Μεσαρά.

 

«Η επέμβαση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και αφορούσε την ενδαγγειακή τοποθέτηση ενδομοσμεύματος σε τραυματική κάκωση θωρακικής αορτής στον 23χρονο άνδρα, θύματος σοβαρού τροχαίου», επισήμανε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου, Γ. Τασσόπουλος.

Όπως εξήγησε, ο 23χρονος είχε χτυπήσει κι έπρεπε να αποκατασταθεί η ομαλή ροή στο αίμα γι’ αυτό και μπήκε ένα μόσχευμα στην θωρακική αορτή.

«Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από την εξειδικευμένη ενδαγγειακή ομάδα του ΠΑΓΝΗ, με επικεφαλής τον Καθηγητή Επεμβατικής Ακτινολογίας, κ. Δημήτριο Τσέτη και τον Αναπληρωτή Καθηγητή Αγγειοχειρουργικής κ. Χρήστο Ιωάννου με την υποστήριξη του προσωπικού της ΜΕΘ ενηλίκων υπό την καθοδήγηση του Καθηγητή Εντατικής Ιατρικής, κου Δημητρίου Γεωργόπουλου, της Αναισθησιολογικής Κλινικής, καθώς και του νοσηλευτικού προσωπικού», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση ενώ παράλληλα τονίζεται ότι η συγκεκριμένη επέμβαση δεν απαιτούσε ανοιχτό χειρουργείο γι’ αυτό και ο ασθενής δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στην Αθήνα.

Ο 23χρονος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας εξαιτίας κρανιοεγκεφαλικών και θωρακικών κακώσεων.

Πηγή: cretapost

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER