Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ολοκληρώθηκε η ακρόαση για την αίτηση ακύρωσης του ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό

 
 
Η απόφαση αναμένεται πιθανώς εντός την ημέρα για την αίτηση που έγινε κατά της απόφασης που έλαβε η Ανεξάρτητη Δευτεροβάθμια Επιτροπή Ασύλου
 

Ολοκληρώθηκε στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών η ακρόαση σχετικά με τη αίτημα ακύρωσης της απόφασης της 3ης Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, με την οποία παρέχεται άσυλο στον Τούρκο συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου, ο οποίος μαζί με άλλους επτά στρατιωτικούς κατέφυγε στην Αλεξανδρούπολη μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2017 στην γείτονα χώρα.

 

Αναμένεται η απόφαση από την πρόεδρο Ευγενία Μυλονοπούλου, πιθανώς εντός της ημέρας.

Υπενθυμίζεται ότι η αίτηση έγινε κατά της απόφασης της Ανεξάρτητης Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου με την οποία παρέχεται άσυλο στον τούρκο αξιωματικό.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας κατέθεσε στο Διοικητικό Εφετείο αίτηση έκδοσης προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» η απόφαση χορήγησης ασύλου του Τούρκου συγκυβερνήτη του ελικοπτέρου ενώ κατέθεσε και αίτηση αναστολής.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας θα έχει σε κάθε περίπτωση τον τελευταίο λόγο, καθώς τόσο η κυβέρνηση, όσο και ο ίδιος ο Τούρκος στρατιωτικός, μπορούν να ασκήσουν έφεση επί της όποιας απόφασης εκδοθεί.

Σημειώνεται τέλος ότι η σημερινή εξέταση της κυβερνητικής αίτησης διεξάγεται στη σκιά της πρότασης Κοντονή για δίκη των "8" στην Αθήνα, η οποία έτυχε θετικής υποδοχής και από την Άγκυρα.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER