Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Στ. Κοντονής για πόθεν έσχες: 'Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις'

 
 
Στα ζητήματα της υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες και της ευθανασίας αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Στ. Κοντονής, κατά την επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης
 

Την πεποίθησή του ότι όλοι έχουν υποχρέωση στην υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, κατά την επίσκεψη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, όπου παρακολούθησε την ηλεκτρονικοποίηση της ροής εργασιών της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης.

 

Ο Σταύρος Κοντονής τοποθετήθηκε για πρώτη φορά επί του ζητήματος, ύστερ από την έκδοση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίθηκε εν μέρει αντισυνταγματική η σχετική κοινή υπουργική απόφαση.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση δημοσιογράφων για το πόθεν έσχες, ο κ. Κοντονής τόνισε ότι όλοι έχουν υποχρέωση στην υποβολή δήλωσης πόθεν έσχες και με αυτόν τον τρόπο οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι εμπεδώνεται η ισονομία και δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

"Θεωρώ, ότι η δήλωση του Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, καλύπτει το ζήτημα και δεν χρειάζεται να πω τίποτε περισσότερο. Μένω, στο ότι το ΣτΕ αποφάσισε ότι η δήλωση Πόθεν Έσχες μπορεί να κατατίθεται με ηλεκτρονικό τρόπο, γιατί ακριβώς σ’ αυτό το σημείο υπήρχε μεγάλη αντίδραση. Επομένως, αυτό το ζήτημα λύθηκε και δεν θα αμφισβητηθεί άλλη φορά η ηλεκτρονική κατάθεση της δήλωσης", είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αναφορικά με το θέμα της ευθανασίας, ο κ. Κοντονής διευκρίνησε ότι το σχέδιο Ποινικού Κώδικα που έχει παραλάβει από την νομοπαρασκευαστική επιτροπή, δεν μεταβάλλει την ποινική μεταχείριση της ανθρωποκτονίας με συναίνεση.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER