Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Στη φυλακή οι εννέα Τούρκοι και Κούρδοι

 
 
Υποστηρίζουν ότι δεν ενημερώθηκαν για το σύνολο της δικογραφίας
 

Στη φυλακή οδηγούνται μετά τις απολογίες τους τα εννέα άτομα κουρδικής και τουρκικής καταγωγής, που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση της Αντιτρομοκρατικής σε διαμερίσματα στο Νέο Κόσμο και στην Καλλιθέα.

 

Οι κατηγορούμενοι, 8 άνδρες και μία γυναίκα, είχαν λάβει προθεσμία την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να λάβουν γνώση της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους για αδικήματα που αφορούν σε τρομοκρατικές πράξεις. Σήμερα αμέσως μετά την απολογία τους με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έδωσαν τυπικές απολογίες. Κι αυτό γιατί, όπως υποστήριξαν, δεν είχαν ενημερωθεί για το σύνολο της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους. Κατά τους συνηγόρους τους , δεν στάθηκε δυνατή, όπως προβλέπεται από το νόμο, η εχέμυθη επικοινωνία με τους εντολείς τους λόγω των ειδικών συνθηκών κράτησης τους στην αντιτρομοκρατική.

Οι ίδιοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδόθηκαν, ενώ υπέβαλαν και υπόμνημα στον τακτικό ανακριτή υποστηρίζοντας πως

"η αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται για τα δικαιώματα και την ελευθερία τους  δεν είναι τρομοκρατία".

Να σημειωθεί πως έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται το ανακριτικό γραφείο και σήμερα είχε αλληλέγγυους, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν πανό, ενώ η μεταγωγή των κατηγορούμενων πραγματοποιήθηκε κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER