Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Στο αρχείο η έρευνα για τις υποκλοπές στον Περισσό

 
 
Η εισαγγελική έρευνα δεν διαπίστωσε παραβίαση του απορρήτου, παρά τις καταγγελίες του ΚΚΕ για δίκτυο παρακολουθήσεων και συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο των κεντρικών γραφείων του
 

"Τέλος" στην έρευνα για τις υποκλοπές στα κεντρικά γραφεία του ΚΚΕ, βάζει η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, θέτοντας στο αρχείο τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί.

 

Η Εισαγγελέας Πρωτοδικών της Αθήνας, Β. Ακριβού, που διενήργησε την προκαταρκτική έρευνα, κατέληξε στο ότι δεν στοιχειοθετούνται οι καταγγελίες του ΚΚΕ, που έγιναν το Δεκέμβριο του 2016, για δίκτυο παρακολουθήσεων και συνακροάσεων στο τηλεφωνικό κέντρο του  Περισσού. Πλέον αναμένεται η τελική κρίση της Εισαγγελίας Εφετών Αθήνας σχετικά με την αρχειοθέτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο εισαγγελικό πόρισμα αναφέρεται ότι:

- η Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δεν διαπίστωσε παραβίαση του απορρήτου

- η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προς εξακρίβωση των στοιχείων των χρηστών, έδειξε παραποιημένη προέλευση τηλεφωνημάτων με συνέπεια ο εντοπισμός των καλούντων να είναι δυσχερής έως αδύνατος και

- τέλος, δεν προέκυψε ότι τα τηλεφωνήματα ήταν απειλητικά. Κατ' επέκταση, το μόνο αδίκημα που μπορεί να στοιχειοθετηθεί είναι αυτό της έργω εξύβρισης, το οποίο όμως διώκεται κατοπιν έγκλησης, που στην επίμαχη περίπτωση δεν έχει κατατεθεί.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER