Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Στο πλευρό του Αμίρ

 
 
Αντιρατσιστική-αντιφασιστική πορεία αλληλεγγύης στη Δάφνη για τον 11χρονο Αμίρ
 

Αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε στις γειτονιές της Δάφνης από φορείς , συλλογικότητες της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, με αφορμή την ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του 11χρονου Αμίρ.

 

"Οι δημοτικές κινήσεις οι εργαζόμενοι κι η νεολαία της Δάφνης αντιδρούν στη φασιστική επίθεση που έγινε σε βάρος του Αμίρ, αλλά και τον ρατσιστικό αποκλεισμό του. Λέμε ότι τα σχολεία μας είναι ανοιχτά για τους πρόσφυγες αλλά κι ότι στις γειτονιές δεν χωράνε φασίστες" δήλωσε χαρακτηριστικά ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός Σύμβουλος του δήμου Αθηναίων.

Με κεντρικό σύνθημα "οι μετανάστες είναι της γης οι κολασμένοι, Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι" οι διαδηλωτές ξεκίνησαν από την πλατεία καλογήρων με κατεύθυνση προς το σπίτι του 11χρονου Αφγανού Αμίρ εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους σε αυτόν και την οικογένειά του.

"Η πολιτική της απομόνωσης των προσφύγων δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ρατσιστικές συμπεριφορές απέναντι τους που γίνονται όπλο στα χέρια των ακροδεξιών συμμοριών", επισημαίνουν αντιφασιστικές κι αντιρατσιστικές πρωτοβουλίες στην ανακοίνωσή τους.

Απόφαση του 6ου δημοτικού σχολείου στη Δάφνη, κατά την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, οδήγησε στην παράκαμψη του μαθητή, ως σημαιοφόρο μιας και ο τον Αφγανός ήταν ο νικητής της κλήρωσης. Αντ' αυτού ο Αμίρ κράτησε τελικά την ταμπέλα με το όνομα του σχολείου.

 

ΠΗΓΗ ΑΠΕ

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER