Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Στο ΣτΕ ο Στ. Κοντονής

 
 
Συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣτΕ, Νικ. Σακελλαρίου, και με τους αντιπροέδρους του δικαστηρίου
 

Συνάντηση με τους λειτουργούς του Συμβουλίου της Επικρατείας είχε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο προβλήματα που αντιμετωπίζει τόσο η ελληνική Δικαιοσύνη στο σύνολό της, όσο και το ανώτατο δικαστήριο.

 

Ο Στ. Κοντονής συνοδευόμενος από τη γενική γραμματέα, Μαρία Γιαννακάκη, συναντήθηκε με τον πρόεδρο του ΣτΕ, Νικ. Σακελλαρίου, αλλά και με τους αντιπροέδρους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων κατατέθηκαν και προτάσεις για την βελτίωση απονομής της Δικαιοσύνης, ενώ εξέθεσαν και τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ανώτατο δικαστήριο.

Κατά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε σχετικά: "Είχαμε μια μακρά και ειλικρινή συνομιλία με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του Συμβουλίου της Επικρατείας. Έγινε αναλυτική συζήτηση των προβλημάτων και προτάθηκαν λύσεις. Επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά, ότι η κυβέρνηση σέβεται απολύτως τις αποφάσεις των δικαστηρίων, είτε συμφωνεί με το περιεχόμενό τους, είτε όχι, ακόμη κι αν αυτές αφορούν τη συνταγματικότητα νόμων που έχει ψηφίσει η Βουλή. Πάνω σε αυτή τη βάση υπήρξε αναλυτική συζήτηση με τον πρόεδρο και τους αντιπροέδρους του ΣτΕ και είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία της εκτελεστικής εξουσίας με τη δικαστική θα συνεχιστεί αδιατάραχτη στο μέλλον".

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER