Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Στον Άρειο Πάγο η έκδοση ή μη των Τούρκων αξιωματικών

 
 
Μετά την άσκηση εφέσεων το ανώτατο δικαστήριο θα αποφανθεί σχετικά με το τουρκικό αίτημα έκδοσης. Τι αναφέρει ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών στην έφεσή του
 

Από τον Άρειο Πάγο θα κριθεί τελικά αν και ποιοι από τους εκζητούμενους Τούρκους αξιωματικούς ως συμμετέχοντες στην απόπειρα πραξικοπήματος τον περασμένο Ιούλιο, θα εκδοθούν στη χώρα τους.

 

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας, Αντώνης Λιόγας, άσκησε έφεση σχετικά και με τη χθεσινή απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, με την οποία αποφασίστηκε να μην εκδοθούν ατις τουρκικές αρχές δύο εκ των αξιωματικών. Το ίδιο έχει πράξει και για ακόμη τρεις συναδέλφους τους, για τους οποίους επίσης είχε αποφασιστεί η μη εκδοσή τους στην Τουρκία, ενώ οι υπόλοιποι τρεις έχουν από την πλευρά τους ασκήσει έφεση μετά τη δικαστική απόφαση να επιστρέψουν στη χώρα τους για να δικαστούν συνολικά για τρία αδικήματα.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών, σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρει στην έφεση που άσκησε, ότι οι σχετικοί φάκελοι που έχουν διαβιβάσει οι τουρκικές αρχές για το ζήτημα της έκδοσης είναι πλήρεις, καθώς και πως τα δύο αρμόδια δικαστικά συμβούλια θα έπρεπε να είχε ταχθεί υπέρ του επίμαχου αιτήματος.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER