Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις συντάξεις χηρείας έξω από το Υπουργείο Εργασίας

 
 
Τα μέλη του Συλλόγου συζύγων θανόντων «Αξία» ζητούν την επαναφορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος αντί του 50% που καθορίστηκε με νόμο του 2016 καθώς και τη διατήρηση του 70% στους παλαιούς δικαιούχους συντάξεων χηρείας
 

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα έξω από το Υπουργείο Εργασίας μέλη του Συλλόγου συζύγων θανόντων «Αξία», που διαμαρτύρονται για τις περικοπές στις συντάξεις χηρείας.

 

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν σύζυγοι ναυτικών, ιατρών, εργατών, στρατιωτικών, αστυνομικών και άλλων κοινωνικών ομάδων καθώς και Σωματεία και Σύλλογοι εργαζομένων - συνταξιούχων, σε ένδειξη συμπαράστασης στα αιτήματα της «Αξίας». Ο Σύλλογος συζύγων θανόντων ζητά συνάντηση με την υπουργό Εργασίας ή με εκπρόσωπο της πολιτικής ηγεσίας.

Τα μέλη της «Αξίας» μεταξύ άλλων ζητούν:

- Την επαναφορά του 70% της σύνταξης του εκλιπόντος αντί του 50% που καθορίστηκε με νόμο του 2016 και τη διατήρηση του 70% στους παλαιούς δικαιούχους συντάξεων χηρείας

- Την επίσπευση έκδοσης των οριστικών συνταξιοδοτικών πράξεων, καθώς -όπως σημειώνουν- μέχρι σήμερα εκδίδονται με το σταγονόμετρο.

Από τη συγκέντρωση δεν επιβαρύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Σταδίου.

 

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER