Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Συζητήθηκε η αγωγή υπαλλήλου κατά Μηταράκη

 
 
Αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή με την υπόθεση η πλευρά του πρώην υφυπουργού Νότη Μηταράκη. Η ενάγουσα κατηγορεί τον βουλευτή πως την απέπεμψε από την εργασία της προφορικά, χωρίς να της καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση
 

Συζητήθηκε σήμερα ενώπιον του Πρωτοδικείου της Αθήνας η αγωγή πρώην υπαλλήλου του βουλευτή της Ν.Δ. Νότη Μηταράκη κατά του τελευταίου, για παράβαση της εργατικής νομοθεσίας. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να εκδοθεί τους επόμενους μήνες.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πλευρά του πρώην υφυπουργού ισχυρίστηκε κατά την ακροαματική διαδικασία ότι δεν υπήρξε καμία παράβαση, καθώς - όπως αναφέρθηκε - η ενάγουσα προσέφερε τις υπηρεσίες της εθελοντικά. Μάλιστα, κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο συνήγορός του υποστήριξε πως ούτε το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας κατέληξε σε διαφορετικά συμπεράσματα.

Αντίθετη βέβαια, είναι η άποψη της ενάγουσας, μητέρας ανήλικου παιδιού, η οποία υποστηρίζει ότι απασχολήθηκε ως γραμματέας στο πολιτικό γραφείο του Νότη Μηταράκη κατά την τετραετία 2011-2015. Όπως έγινε γνωστό από δημοσιεύματα, στην αγωγή της αναφέρει πως ο βουλευτής την 1η Οκτωβρίου 2015 την απέπεμψε από την εργασία της προφορικά, χωρίς να της καταβάλει τη νόμιμη αποζημίωση και χωρίς να την έχει καταχωρίσει στα τηρούμενα για το ΙΚΑ μισθολόγια.

 
Περισσότερα: Δικαιοσύνη

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
Best of Network