Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Θεσπιές Θεσπρωτίας: Πυροσβέστης τραυματίστηκε στην μάχη με τις φλόγες

 
 
Ενας εποχικός πυροσβέστης τραυματίστηκε αφού περικυκλώθηκε από τις φλόγες το πρωί στις Θεσπιές Θεσπρωτίας
 

Πραγματική μάχη με τις φλόγες έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις Θεσπιές Βοιωτίας, στην πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Παρασκευής περίπου στις 10:40 σε αγροτοδασική έκταση.

 

Ο δυνατός αέρας ήταν η αιτία που έδωσε μεγάλη δύναμη στην πύρινη λαίλαπα, που έκαψε πάνω από 50 στρέμματα μέσα σε λίγες ώρες, ενώ κινδύνευσε και το πλήρωμα ενός πυροσβεστικού οχήματος στη θέση «Καναβάρι».

Συγκεκριμένα ένας 58χρονος εποχικός πυροσβέστης οδηγός του οχήματος μαζί με συνάδελφο του, εξαιτίας του δυνατού ανέμου και των αλλαγών στις ριπές του, βρέθηκαν κάποια στιγμή περικυκλωμένοι από τις φλόγες και κατάφεραν να γλυτώσουν την τελευταία στιγμή. Μερικά εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια θα του θυμίζουν την περιπέτειά του, που έληξε με την περιποίηση των τραυμάτων του στο Νοσοκομείο της Θήβας.

Στο σημείο της πυρκαγιάς, από την πρώτη στιγμή έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για εξάπλωσή της εξαιτίας του δυνατού ανέμου. Συγκεκριμένα ενήργησαν δύο Canadair και δύο PZL από αέρος, καθώς και 13 οχήματα, τρία Unimog, δύο υδροφόρες και τρία μηχανήματα των Δήμων. Ένας πρόχειρος απολογισμός κάνει λόγο ότι κάηκαν τουλάχιστον δύο στρέμματα δασικής έκτασης, 20 χορτολιβαδικής και άλλα 30 στρέμματα με γεωργικές εκτάσεις.

Γύρω στις 2:30 το μεσημέρι οι Πυροσβέστες κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο, ενώ νωρίς το απόγευμα υπήρξε η αισιοδοξία ότι θα ολοκληρωθεί άμεσα η κατάσβεσή της.

Γενικά ο δυνατός αέρας δημιούργησε πολλά προβλήματα σε όλη τη χώρα σε συνδυασμό με την παρατεταμένη ξηρασία, ενώ από αύριο λόγω και της εξασθένησης τους σε συνδυασμό και με τις «δροσερές» θερμοκρασίες πέφτει το επίπεδο συναγερμού στο βαθμό 2 (μέση επικινδυνότητα).\

 

Πηγή: lamiareport.gr

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER