Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Θεσσαλονίκη: Πληθαίνουν οι 'περιπλανώμενοι' πρόσφυγες

 
 
Μέσα σε λίγες μέρες οι αστυνομικοί έχουν εντοπίσει δεκάδες αβοήθητους πρόσφυγες που τους εγκαταλείπουν διακινητές στις παρυφές της πόλης
 

Διαστάσεις τείνει να λάβει το φαινόμενο της αποβίβασης και εγκατάλειψης στις παρυφές της Θεσσαλονίκης μεγάλου αριθμού προσφύγων και μεταναστών, που μεταφέρονται από τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

 

Για τρίτη φορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αστυνομικοί εντόπισαν και περισυνέλεξαν δεκάδες άτομα, μεταξύ αυτών και παιδιά, να κινούνται πεζοί σε δρόμους έξω από την πόλη, όπου τους μετέφεραν με φορτηγά και τους «ξεφόρτωσαν» μέλη αδίστακτων κυκλωμάτων διακινητών.

Αυτή τη φορά επρόκειτο για 57 αλλοδαπούς, διάφορων εθνικοτήτων, μεταξύ των οποίων 25 ανήλικοι. Έπειτα από κλήση διερχόμενου στην Άμεση Δράση, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης τους εντόπισαν να κινούνται πεζοί και ταλαιπωρημένοι στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Σερρών, στον κόμβο της Ασσήρου. Το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Μυγδονίας ανέλαβε την έρευνα.

Σε άλλες δύο περιπτώσεις στο προηγούμενο διάστημα, είχαν εντοπιστεί στο Δερβένι 77 άτομα, στην πλειονότητά τους πρόσφυγες από τη Συρία, και άλλοι 37 Ιρακινοί, Αφγανοί και Σύροι, μεταξύ των οποίων 19 παιδιά.

Η αύξηση των προσφυγικών – μεταναστευτικών ροών στον Έβρο συνεχίζεται και προκαλεί «πονοκέφαλο» στα υπουργεία Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη.

Τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο ο μέσος όρος των περασμάτων έχει διπλασιαστεί σε σχέση με το διάστημα που προηγήθηκε από την αρχή του έτους. Σημειώνεται πως το 80% των εισερχόμενων από τα χερσαία σύνορα είναι παράτυποι μετανάστες, κυρίως από το Πακιστάν.]

Πηγή: Έθνος

 
Περισσότερα: Πρόσφυγες

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER