Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Την έκδοση Κινέζου κατασκόπου ζητούν οι ΗΠΑ από την Αθήνα

 
 
Σε σενάριο χολιγουντιανής ταινίας παραπέμπει η υπόθεση του Wu Tian Min που ζητείται να εκδοθεί από τη χώρα μας στις ΗΠΑ για κατασκοπεία
 

Η περίπτωση του 52χρονου Κινέζου Wu Tian Min θα απασχολήσει την Τετάρτη το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας, το οποίο θα αποφανθεί αν θα εκδοθεί στις ΗΠΑ ή όχι, αντιμέτωπος με βαρύτατα κακουργήματα.

 

Η υπόθεση θυμίζει χολιγουντιανή ταινία, με τον 52χρονο να κατηγορείται για απόπειρα αγοράς κεραίας μέγιστης εμβέλειας.

Συγκεκριμένα, ο εκζητούμενος -κατά το κατηγορητήριο του δικαστηρίου της περιφέρειας της κεντρικής Καλιφόρνιας- ενδιαφερόταν να αγοράσει μια απόρρητη στρατιωτική συσκευή, η οποία έχει τη δυνατότητα να υποκλέπτει διαβαθμισμένα στρατιωτικά μηνύματα, ακόμα και αν αυτά είναι κωδικοποιημένα, να τα αποκωδικοποιεί.

Όμως, η Υπηρεσία Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) ζήτησε από τις ελληνικές αρχές, να εντοπιστεί και να τεθεί υπό παρακολούθηση ο Κινέζος υπήκοος, ο οποίος φέρεται ως εκπρόσωπος νόμιμης ναυτιλιακής εταιρίας της χώρας του.

Σύμφωνα με τις ελληνικές αρχές, Ο ίδιος ήλθε σε επαφή με ενδιαφερόμενους σε γνωστό ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας, έκλεισε την αγορά της συσκευής με αντίτιμο δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο η συναλλαγή δεν πραγματοποιήθηκε αφού μόλις εξήλθε, συνελήφθη.

Το αίτημα έκδοσης επρόκειτο να συζητηθεί σήμερα Τετάρτη όμως λόγω της αποχής των δικηγόρων τελικά αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER