Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Σκελετός στο Σούνιο: Το θύμα πυροβολήθηκε πισώπλατα στο κεφάλι

 
 
Σε άντρα ηλικίας άνω των 45 ετών φαίνεται να ανήκει ο σκελετός- 'Ξεσκονίζει' τους φακέλους των εξαφανίσεων της τελευταίας δεκαετίας η Ασφάλεια
 

Σε εξέλιξη παραμένει το θρίλερ με τον εντοπισμό ανθρώπινου σκελετού μέσα σε ταξιδιωτικό σάκο σε γαλαρία σπηλιάς στο Σούνιο, στην περιοχή Άσπρο Λιθάρι, κοντά σε γνωστό ξενοδοχείο της περιοχής.

 

Σε άντρα ηλικίας άνω των 45 ετών φαίνεται να ανήκει ο σκελετός σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ιατροδικαστή και ανθρωπολόγου που δόθηκαν στην Ασφάλεια Αττικής.

Αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής ξεσκονίζουν κυριολεκτικά τους φακέλους των αγνοουμένων ανδρών κυρίως στην Αττική, για να βρουν σε ποιον ανήκει.

Σύμφωνα με μία πρώτη ανάλυση των οστών από τους επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο χρόνος θανάτου τοποθετείται σε 5-10 χρόνια.

Είχε μακριές μαύρες τρίχες στο κεφάλι και στην πίσω πλευρά του κρανίου του υπήρχε μία οπή στο ινιακό οστό, συμβατή με βολή πυροβόλου όπλου, άρα πιθανόν το θύμα εκτελέστηκε από τον ή τους δολοφόνους του.

Τα υπολείμματα ρούχων και ο ευμεγέθης ταξιδιωτικός σάκος ταιριάζουν με τις δεκαετίες του 90’ του 2000 και του 2010.

Πρόσθετα, ο ιατροδικαστής και ο ανθρωπολόγος που εξετάζουν τα οστά, μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπίσει κακώσεις συμβατές με τεμαχισμό. Όλα δείχνουν, ότι το θύμα κατά κάποιον τρόπο το δίπλωσαν οι δράστες μέσα στον ευμεγέθη σάκο και το ξεφορτώθηκαν στο αρχαίο μεταλλευτικό πηγάδι.

Στον πυθμένα ή αλλιώς στην γαλαρία της σπηλιάς, εντοπίστηκε ο σάκος το μεσημέρι της Πέμπτης 28 Σεπτεμβρίου από έναν κάτοικο της περιοχής και περιηγητή που καταγράφει τα αρχαία μεταλλευτικά πηγάδια της Λαυρεωτικής.

Γύρω του υπήρχε ένας σκουπιδότοπος από κάθε λογής σκουπίδι που όποιος περνούσε φαίνεται από πάνω, το έριχνε στην τρύπα του πηγαδιού.

Στον χώρο αυτό, οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής εντόπισαν δύο αλλοιωμένες πιστωτικές κάρτες, οι οποίες είναι άγνωστο ακόμα αν ανήκουν στο θύμα, αλλά συνελέγησαν από το σημείο μαζί με κάτι σόλες από αλλοιωμένα παπούτσια για να εξεταστούν στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια.

Η ανθρωπολογική εξέταση θα συνεχιστεί και το δείγμα DNA που ελήφθη θα διασταυρωθεί και θα συγκριθεί με την βάση δεδομένων όλων των αγνοουμένων προσώπων που προσομοιάζουν στην περιγραφή.  Η διαδικασία είναι αρκετά χρονοβόρα λόγω του πλήθους των περιπτώσεων.

Εάν με τους σχετικά «εύκολους» τρόπους και από τα αντικείμενα που έχουν βρεθεί στον χώρο, δεν προκύψει τυχόν ταυτοποίηση, δεν αποκλείεται να ζητηθεί από τον ανθρωπολόγο ανασύσταση προσώπου από το κρανίο, για να δοθεί σκίτσο στην δημοσιότητα, όπως έχει γίνει με άλλες υποθέσεις στο σύγχρονο παρελθόν.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER