Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Το τελευταίο 'αντίο' στη Λούλα Αναγνωστάκη

 
 
Στην τελευταία της κατοικία οδήγησαν σήμερα συγγενείς και φίλοι τη σπουδαία θεατρική συγγραφέα
 

Το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα το απόγευμα συγγενείς και φίλοι στη Λούλα Αναγνωστάκη, που έφυγε απ' τη ζωή την Κυριακή, σε ηλικία 89 ετών.

 

Η κηδεία της τελέστηκε σήμερα στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών, όπου το «παρών» έδωσαν πολλοί άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών αλλά και του πολιτικού χώρου.

 

Μεταξύ άλλων βρέθηκαν εκεί ο Παντελής Βούλγαρης, η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Κώστας Λαλιώτης, η Εύη Δρούτσα, η Άννα Νταλάρα, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος και πολλοί άλλοι.

 

Η Λούλα Αναγνωστάκη ήταν αδελφή του μεγάλου ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη, σύζυγος του συγγραφέα και ψυχίατρου Γιώργου Χειμωνά και μητέρα του συγγραφέα Θανάση Χειμωνά.

 

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις αρχές της δεκαετίας του 1930 σπούδασε στη Θεσσαλονίκη (πήρε πτυχίο από τη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου)και την Αυστρία και έζησε στην Αθήνα, στο Κολωνάκι, σε ένα σπίτι- στέκι καλλιτεχνών και διανοούμενων.

 

 

Ήταν μια χαρακτηριστική φιγούρα, με τα μαύρα γυαλιά σημείο-κατατεθέν της, ένας άνθρωπος που σφράγισε το θέατρο με τα έργα της και τη συνεργασία της με τον Κάρολο Κουν και το Θέατρο Τέχνης, αλλά και το Εθνικό.

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER