Κυριακή, 23 Απριλίου 2017
 
 
 

Μην τα χάσετε

 

 

Τον χώρισε και την εκδικήθηκε ανεβάζοντας στο Facebook βίντεο με προσωπικές τους στιγμές

 
 
 
Ο 44χρονος αγόρασε κάμερα και κατέγραφε τις προσωπικές τους στιγμές, χωρίς αυτή να το γνωρίζει…
 

Συνελήφθη από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ένας 44χρονος Έλληνας για παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, εξύβριση και απειλή κατ’ εξακολούθηση.

 

Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία μίας 43χρονης Ελληνίδας, σύμφωνα με την οποία ο δράστης, που ήταν πρώην σύντροφός της, κατείχε χωρίς την συναίνεση και την συγκατάθεσή της, υλικό ( φωτογραφίες και βίντεο) ερωτικών τους στιγμών, για το οποίο την απειλούσε συνεχώς ότι θα το αναρτήσει στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 44χρονος είχε αγοράσει κάμερα και κατέγραφε τις προσωπικές τους στιγμές, χωρίς αυτή να το γνωρίζει. Μάλιστα μέρος του οπτικοακουστικού υλικού, το δημοσίευσε χωρίς την έγκριση της, στο Facebook, βλάπτοντας έτσι την τιμή και την υπόληψη της.

Τα ανωτέρω καταγγελλόμενα τέθηκαν υπόψη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε στην Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η διενέργεια των απαραίτητων ανακριτικών πράξεων, στο πλαίσιο των οποίων διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, για τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε έρευνα που έγινε σήμερα το πρωί, στην οικία του 44χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο, στα οποία ήταν αποθηκευμένα σε ψηφιακή μορφή, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα (εικόνες και βίντεο) της 43χρονης.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά μέσα θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις και προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο 44χρονος έχει εμπλοκή στην ανάρτηση των επίμαχων αρχείων εικόνας και ήχου στο διαδίκτυο .

Ο δράστης με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες που τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

-Τηλεφωνικά: 11188

-Στέλνοντας e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

-Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smartphones): CYBERΚΙD

-Μέσω twitter: @CyberAlertGR.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 247 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER
comments powered by Disqus