Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Β. Αλεξανδρής: Να ερευνηθούν οι καταγγελίες Τσατάνη

 
 
Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας υποστηρίζει ότι η αναφορά της εισαγγελικής λειτουργού εγείρει έντονο προβληματισμό για πιθανή κατάλυση της διάκρισης των εξουσιών
 

Έντονο προβληματισμό στο νομικό κόσμο έχει προκαλέσει η αναφορά της Εισαγγελέα Εφετών κ. Τσατάνη, που είδαν πρόσφατα φως της δημοσιότητας και αφορούν στο αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, αρμόδιο για θέματα Διαφθοράς, Δ. Παπαγγελόπουλο.

 

Σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Β. Αλεξανδρής, υποστηρίζει πως τα οσα έχουν καταγγελθεί και αναμένεται να απασχολήσουν τη Βουλή "εγείρουν έντονο προβληματισμό και προκαλούν ανησυχία στους κόλπους του δικηγορικού σώματος και ευρύτερα της κοινωνίας".

Όπως αναφέρει, η διερεύνηση του ζητήματος είναι απαραίτητη αφού "οιαδήποτε τυχόν επέμβαση-άμεση ή έμμεση-στο έργο της δικαστικής λειτουργίας από εκπροσώπους της εκτελεστικής εξουσίας θέτει σε δοκιμασία θεμελιώδεις αρχές της συνταγματικής μας τάξης. Καταλύει τη διάκριση των λειτουργιών, προσβάλει την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, θίγει το δικαίωμα αποτελεσματικής δικαστικής προστασίας κάθε πολίτη, κατά τις επιταγές του Συντάγματος, όπως επίσης και της ευρωπαϊκής δικαιοταξίας".

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER