Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Βέβαιος ότι δεν θα χρειαστεί παρέμβαση προς την Ελλάδα για έκδοση των δύο πρακτόρων ο Ζάεφ

 
 
Οι δύο πράκτορες οδηγούνται στο αυτόφωρο Θεσσαλονίκης, για να δικαστούν για κατοχή και χρήση πλαστών διαβατηρίων. Αίτημα για έκδοσή τους αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες από την ΠΓΔΜ
 

Πεπεισμένος ότι δεν θα χρειαστεί καμία πολιτική παρέμβαση προς την Ελλάδα, προκειμένου να εκδοθούν οι δύο πράκτορες των μυστικών υπηρεσιών, Γκόραν Γκρούεφσκι και Νίκολα Μπόσκοφσκι, εμφανίστηκε τη Δευτέρα σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ.

 

Οι δύο τελευταίοι οδηγούνται την Τρίτη στο αυτόφωρο της Θεσσαλονίκης για να δικαστούν για κατοχή και χρήση πλαστών διαβατηρίων -είχαν συλληφθεί την περασμένη Πέμπτη, καθώς επιχειρούσαν να διαφύγουν από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης προς το εξωτερικό- , ενώ η ΠΓΔΜ αναμένεται να υποβάλει τις επόμενες μέρες αίτημα για την έκδοσή τους.

Όπως είπε ο Ζ. Ζάεφ, “το μόνο πρόβλημα με τον νότιο γείτονά μας, είναι το όνομα” και οι δύο χώρες συνεργάζονται εμπόδια για την εφαρμογή του διεθνούς δικαίου. Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ είπε ότι η χώρα του έχει συνάψει συμφωνίες με την Ελλάδα και τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση, όσο και η σημερινή κυβέρνηση, δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, προσθέτοντας ότι τόσο το υπουργείο Εσωτερικών, όσο και το υπουργείο Δικαιοσύνης συνεργάζονται με τα αντίστοιχα υπουργεία της Ελλάδας.

Εμπειρογνώμονες στα Σκόπια επισημαίνουν στην ανάγκη να υπάρξει από τις δικαστικές αρχές της χώρας τους και τα αρμόδια υπουργεία, πλήρης και εμπεριστατωμένος φάκελος, με επαρκή αποδεικτικά στοιχεία, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στην έκδοση των δύο στην Ελλάδα.

Σημειώνεται, ότι οι δύο συλληφθέντες, συμμετείχαν στο μεγάλο σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών και στη συνέχεια προσπάθησαν να καταστρέψουν κάποια από τα συστήματα παρακολούθησης, προκειμένου να αποκρύψουν κρίσιμα στοιχεία.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER