Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Σε ισχύ η άδεια των φαρμακείων, μετά τη συνταξιοδότηση των φαρμακοποιών

 
 
Τι προβλέπει η τροπολογία που αφορά φαρμακεία και φαρμακαποθήκες και κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα
 

Αυστηρότερες κυρώσεις για φαρμακεία και φαρμακαποθήκες σε περίπτωση παραβάσεων της φαρμακευτικής νομοθεσίας προβλέπει μεταξύ άλλων υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τον πτωχευτικό κώδικα, την οικειοθελή αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

 

Με την τροπολογία, μεταξύ άλλων:

Προβλέπεται ότι παραμένουν σε ισχύ οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείων και φαρμακαποθηκών και μετά τη συνταξιοδότηση των φαρμακοποιών, οι οποίοι έχουν εφεξής το δικαίωμα, από την ημέρα συνταξιοδότησης και μετά, να μετέχουν με οποιαδήποτε σχέση σε εταιρείες φαρμακείου ή φαρμακαποθήκης.

Καταργείται το τέλος υπέρ του ΕΟΦ, στην προκαταβολή του οποίου υποχρεώνεται όποιος θέτει σε κυκλοφορία καλλυντικά προϊόντα για κάθε μορφή και συσκευασία τους κ.λπ. και καταργείται και ο περιορισμός της χονδρικής πώλησης φαρμάκων μόνο σε κλινικές όπου λειτουργεί φαρμακείο.

Αυστηροποιείται η κύρωση σχετικά με την άδεια ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου, φαρμακαποθήκης ή άλλου καταστήματος χονδρικής πώλησης φαρμάκων, καθώς δεν προβλέπεται πλέον η περίπτωση προσωρινής ανάκλησης άδειας με δυνατότητα επαναλειτουργίας μετά από έξι μήνες σε περίπτωση σχετικών παραβάσεων της φαρμακευτικής νομοθεσίας.

Προβλέπεται η καταβολή από τις φαρμακευτικές εταιρείες ή τους κατόχους αδείας κυκλοφορίας (ΚΑΚ) για κάθε φαρμακευτικό ιδιοσκεύασμα που θα ενταχθεί στον προαναφερόμενο θετικό κατάλογο, ως τέλος εισόδου εφάπαξ εισφοράς 2.000 ευρώ για κάθε μορφή, περιεκτικότητα και δοσολογία.

Τέλος, επιτρέπεται η λειτουργία φορέων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σε μη συνεχόμενα κτίρια, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις της λειτουργικής αυτοτέλειας των κτιρίων και τηρούνται οι προβλεπόμενες τεχνικές προδιαγραφές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ HEALTHVIEW.GR

 

Σπιρουλίνα: Η «υπερτροφή» της χρονιάς;
Οι γυναίκες έχουν πιο ισχυρό ανοσοποιητικό από τους άντρες
 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER