Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ο 'πατέρας' του Μπομπ Σφουγγαράκη έχει τη νόσο του Stephen Hawking

 
 
Ο Stephen Hillenburg, ο άνθρωπος που σχεδίασε τον αγαπημένο Μπομπ Σφουγγαράκη, αποκάλυψε ότι πάσχει από τη νόσο ALS
 

Η νόσος ALS είναι μία από τις πιο σοβαρές νόσους, η οποία έχει εκφυλιστικό χαρακτήρα και μέχρι σήμερα δεν έχει ανακαλυφθεί ο τρόπος για να αντιμετωπιστεί επαρκώς.

 

Οι άνθρωποι που έχουν ALS βιώνουν έναν προοδευτικό εκφυλισμό των κινητικών νευρώνων στον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό. Αυτό οδηγεί τελικά στον θάνατό τους. Όταν οι κινητικοί νευρώνες παύουν να λειτουργούν ο εγκέφαλος χάνει την ικανότητά του να προκαλεί και να ελέγχει την κίνηση των μυών. Ως αποτέλεσμα, οι μυς γίνονται μικρότεροι και πιο αδύναμοι (ατροφούν) και σταδιακά το άτομο αδυνατεί να κινηθεί κατά βούληση. Τελικά, οι ασθενείς με ALS μπορεί να μείνουν εντελώς παράλυτοι και να είναι απαραίτητη η αναπνευστική υποστήριξή τους για να μείνουν στη ζωή.

Ο 55χρονος Stephen Hillenburg, πρώην καθηγητής θαλάσσιας βιολογίας και δημιουργός της σειράς της Nickelodeon "SpongeBob SquarePants" που είναι γνωστή στην Ελλάδα ως "Μπομπ Σφουγγαράκης", αποκάλυψε με γραπτή ανακοίνωση του πως πάσχει από τη νόσο ALS. 

"Ήθελα οι άνθρωποι να το μάθουν απ' ευθείας από εμένα", λέει, και προσθέτει πως θα συνεχίσει να εργάζεται για τη σειρά που είναι το πνευματικό του παιδί, υπεύθυνος για την οποία είναι από το 1999. "Θα συνεχίσω να δουλεύω όσο θα μπορώ. Εγώ και η οικογένεια μου είμαστε ευγνώμονες για την αγάπη του κόσμου", τονίζει.

Το site Variety που κοινοποίησε την πληροφορία, αναφέρει ακόμη ότι ο Hillenburg διαγνώστηκε πρόσφατα από τη νόσο αυτή, από την οποία πάσχει ο βραβευμένος φυσικός Stephen Hawking.

"Ο Steve Hillenburg είναι ένας σπουδαίος δημιουργός που φέρνει χαρά σε εκατομμύρια ανθρώπων. Οι σκέψεις μας είναι μαζί του, όπως και η υποστήριξη μας", ανέφερε η Nickelodeon σε επίσημη ανακοίνωση της.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η ALS (μυοατροφική πλευρική σκλήρυνση) συμβαίνει σε ένα έως τρία άτομα ανά 100.000. Μια κληρονομική μορφή της νόσου εμφανίζεται από 5 με 10 τοις εκατό των περιπτώσεων. Αλλά στη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων, οι γιατροί δεν ξέρουν ακόμα γιατί η ALS συμβαίνει σε ορισμένα άτομα και όχι σε άλλα.

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER