Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Οι δέκα πλουσιότεροι δισεκατομμυριούχοι του πλανήτη

 
 
Ποιοι είναι οι δέκα πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη-Τίνος η περιουσία έφτασε τα 100 δισ. την Black Friday
 

Κάποιοι από τους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη, έχτισαν την περιουσία τους χάρη στο διαδίκτυο και τις νέες τεχνολογίες, ενώ άλλοι, βρίσκονται στο τιμόνι παραδοσιακών επιχειρήσεων που γιγαντώθηκαν με τα χρόνια.

 

Από την ΙΚΕΑ στην Amazon και από τη Microsoft στα ZAra, h παρακάτω λίστα περιλαμβάνει τους "πλουσιότερους των πλουσίων", τουw δέκα ανθρώπους με τη μεγαλύτερη περιουσία στον κόσμο.

10.Ingvar Kamprad

 

Ο Ingvar Kamprad ίδρυσε την IKEA σε ηλικία 17 ετών. Την δεκαετία του 1970 μετέφερε την εταιρεία εκτός Σουηδίας για να αποφύγει την φορολογία. Η καθαρή του περιουσία υπολογίζεται σε 50.7 δισεκατομμύρια δολάρια σε ηλικία 91 ετών.

9. Larry Page

Ο συνιδρυτής της Google, είναι τώρα διευθύνων σύμβουλος της Alphabet, εταιρείας που εξαγόρασε την Google, με την περιουσία του να ανέρχεται σε 51.5 δισεκατομμύρια δολάρια, σε ηλικία 44 ετών.

8. Larry Ellison

 

Ο Larry Ellison μαζί με δύο συναδέλφους του από μία επιχείρηση ηλεκτρονικών, ίδρυσαν την δική τους εταιρεία προγραμματισμού, η οποία σύντομα υπέγραψε συμβόλαιο με τη CIA. Η εταιρεία είναι η γνωστή Oracle Corp., η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία λογισμικού μετά την Microsoft. Ο Ellison παραιτήθηκε από την θέση του CEO το 2014, ενώ σε ηλικία 73 ετών η περιουσία του αγγίζει τα 54 δισ. δολάρια.

7. Bernard Arnault

 

Ο 68χρονος Bernard Arnault είναι ο πρόεδρος της LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton, η οποία περιλαμβάνει δεκάδες brands πολυτελείας. Ο Arnault αγόρασε την Christian Dior, όταν μπήκε στην εταιρεία. Το ύψος της περιουσίας του φτάνει τα 61,5 δολάρια.

6. Carlos Slim

 

Ο Carlos Slim σε ηλικία 77 ετών είναι ιδιοκτήτης μεγάλου αριθμού εταιρειών στο Μεξικό μέσω της μητρικής Grupo Carso. Επίσης, ελέγχει την America Movil, την μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην Λατινική Αμερική και η περιουσία του ανέρχεται σε 63.5 δισ. δολάρια.

5. Mark Zuckerberg

 

Ο ιδρυτής του Facebook Mark Zuckerberg δημιούργησε την δημοφιλή πλατφόρμα ως πρωτοετής και πριν σταματήσει το κολλέγιο για να εργαστεί full-time στο project του. Πλέον, σε ηλικία 33 ετών, η περιουσία του ανέρχεται σε 72,3 δισεκατομμύρια δολάρια.

4. Amancio Ortega

 

Ο 81 ετών ισπανός Amancio Ortego είναι ιδιοκτήτης της εταιρείας μόδας Inditex, στην οποία ανήκουν τα Zara, Massimo Dutti, Oysho και άλλες εταιρείες. Η αξία της περιουσίας του φτάνει τα 75.9 δισ. δολάρια.

3. Warren Buffett

 

Ο 87χρονος αμερικανός επιχειρηματίας το 1969 είχε αγοράσει την Berkshire Hathaway την οποία μετέτρεψε σε ένα από τα μεγαλύτερα fund στον κόσμο. H περιουσία του ανέρχεται σε 81,7 δισ. δολάρια.

2. Bill Gates

 

Ο συνιδρυτής της Microsoft με τον Paul Allen, βρέθηκε στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας μέχρι το 2000. Ακόμη διατηρεί θέση στη διοίκηση αλλά δεν συμμετέχει σε καθημερινές συναλλαγές. Η συνολική του περιουσία φτάνει τα 89,5 δισ. δολάρια.

1. Jeff Bezos

 

Ο Bezos ίδρυσε την Amazon.com στο γκαράζ του σπιτιού του το 1994. Η διαδικτυακή αγορά βγήκε στον "αέρα" τρία χρόνια αργότερα και έκτοτε πουλάει τα πάντα από είδη μόδας, έως τεχνολογικά προϊόντα και φαγητό. Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου(Black Friday) η περιουσία του έφτασε τα 100 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή:bussinessinsider

 

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER