Μην τα χάσετε

Πολιτικά Πρωτοσέλιδα

 

 

Ανήσυχες οι ΗΠΑ για την αγορά ρωσικών S-400 από την Τουρκία

 
 
Την δυσαρέσκεια του Πενταγώνου μετέφερε ο εκπρόσωπος Τζόνι Μάικλ
 

Οι ΗΠΑ έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για την απόφαση της Άγκυρας να αγοράσει ρωσικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Πενταγώνου Τζόνι Μάικλ.

 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Μάικλ ανέφερε χαρακτηριστικά: "Ενημερώσαμε του Τούρκους αξιωματούχους για το ότι ανησυχούμε όσον αφορά την επικείμενη αγορά των S-400", προσθέτοντας ότι "συζητάμε ανοιχτά με την Τουρκία για το ζήτημα αυτό και έχουμε υπογραμμίσει ότι είναι αναγκαίο να διατηρήσουμε την επιχειρησιακή συνεργασία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ κατά την υλοποίηση προγραμμάτων που αφορούν σημαντικές αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού".

 

"Η Τουρκία -συνέχισε- είναι σημαντικός σύμμαχος του ΝΑΤΟ". Παράλληλα τόνισε ότι οι ΗΠΑ και η Τουρκία      "διατηρούν σε υψηλό επίπεδο τις σχέσεις τους που αφορούν τις αγορές στρατιωτικού οπλισμού" και πως "η Τουρκία εξακολουθεί να ενδιαφέρεται για αντιπυραυλική συστήματα που παράγουν οι χώρες του ΝΑΤΟ, μεταξύ των οποίων και οι ΗΠΑ, για τις μακροπρόθεσμες ανάγκες της στον τομέα της αντιπυραυλικής της άμυνας". πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

 

Πληροφορίες:ΑΜΠΕ Φωτογραφία: AP Photo/Charles Dharapak

 

Σχετικά θέματα:

ADVERTISING

SHARE:

ΟΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕWS 24/7 ΣΤΟ EMAIL ΣΟΥ

NEWSLETTER